null Beeld

Oma’s leren jongeren een lesje

In Rotterdam heeft stichting De Nieuwe Kans de hulp van oudere vrouwen ingeroepen. Zij zouden probleemjongeren namelijk nog wel een lesje kunnen leren. 'Juist voor die groep hebben ze iets magisch'. 

MH

Voel je je geroepen om probleemjongeren op het rechte pad te brengen, dan is dit je kans. In Rotterdam is er namelijk een stichting die ieder jaar zo'n 200 hangroepjongens, overvallers, draaideurcriminelen, kansarme jongeren en verslaafden in de leeftijd van 18 tot en met 27 jaar probeert te helpen door een positieve draai aan hun leven te geven. En nu is die stichting op zoek naar een stuk of 10 vrouwen van rond de 60 jaar die het leuk zouden vinden om daarbij te helpen.

LEES OOK: HOE MOET HET VERDER MET JONGEREN ZONDER BAAN?

Bange jongens

Een makkelijk baantje is het niet: de stichting zoekt niet voor niets vrouwen die behalve heel empathisch zijn, vooral ook een rechte rug hebben. En je moet goed kunnen omgaan met teleurstelling want de jongens houden zich zelden aan de afspraak. "Vaak haalt het verleden ze in," legt directeur Piet Boekhoud uit. "Het lijken stoere jongens, maar ze zijn bang."

LEES OOK: SYLVIA'S ZOON WERD CRIMINEEL

Magisch

De meeste jongeren die bij De Nieuwe Kans terechtkomen zijn overigens van allochtone afkomst maar 11% is autochtoon. En om die laatste groep gaat het. "Juist voor hen hebben oma’s iets magisch," zegt Piet. En dat komt natuurlijk goed uit, want één van de dingen die de stichting doet is zulke jongens omringen met gezonde contacten. Wil je meer weten of ben je meteen enthousiast? Neem contact op met de stichting.

Bron: Telegraaf. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden