null Beeld

Omdat ‘ie zelfgemaakt het lekkerst is: zo maak je pesto

Samantha de Reus

Als pastasaus, of op een toastje. Pesto is onmisbaar en zelfgemaakt het allerlekkerst.

Benodigdheden voor 1 pot:

  • 2 bosjes basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • citroen (schil van een halve citroen)
  • 60 g geroosterde pijnboompitten
  • 60 g geraspte parmezaan
  • 150 ml olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Pel de knoflook en plet 'm met de pijnboompitten in de vijzel of keukenmachine. Meng er de parmezaan door en plet tot een mooie gladde massa.
  2. Plet er het basilicum bij. Voeg olijfolie toe tot je een smeuïge pesto krijgt.
  3. Breng op smaak met citroenschil. Serveer de pesto onmiddellijk of bewaar ‘m in een glazen pot met een laagje olijfolie. Lekker bij pasta of bij bruschetta.

Meer lekkere recepten en handige keukentips? Like Libelle Lekker Nederland op Facebook en schrijf je in voor de Libelle Lekker nieuwsbrief .

Bron: Libellelekker.be. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden