Getty Images Beeld Getty Images/Maskot
Getty ImagesBeeld Getty Images/Maskot

OMT adviseert kabinet om al het onderwijs open te houden

De kans is groot dat het onderwijs voorlopig gewoon op scholen plaatsvindt. Het Outbreak Management Team heeft het kabinet namelijk geadviseerd om het hele onderwijs open te houden. Dat melden bronnen aan de NOS.

Coronamaatregelen

Het kabinet heeft het OMT om een vervroegd advies gevraagd, vanwege de stijging van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen. Hoewel er momenteel veel besmettingen zijn op scholen, is het OMT van mening dat er alles aan gedaan moet worden om ze niet te sluiten. Het OMT wees eerder deze week op al op het ‘toenemende wetenschappelijk bewijs voor schade aan de ontwikkeling van kinderen als zij sociale schoolcontacten en onderwijs ontberen’.

Kabinet moet nog beslissen

Het advies van het OMT geldt voor zowel basis- en middelbare scholen als universiteiten en hogescholen. Zij adviseren het kabinet om eerst in andere sectoren te gaan kijken wat er kan gebeuren om het aantal besmettingen terug te dringen. Het is nog niet duidelijk of het demissionaire kabinet het advies ook gaat overnemen. Wel gaan er geruchten dat er plannen zijn voor het eerder sluiten van restaurants, cafés en niet-essentiële winkels. Ook zou er worden gesproken over het verder beperken van de groepsgrootte.

Bron: NOS

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden