null Beeld

Ongesteldheidsnoodgeval? Zo losten 21 vrouwen dat op

Niet iedere vrouw heeft een regelmatige cyclus. Ook als je die wel hebt, zijn er weleens momenten waarop je verrast wordt door je eigen lichaam. En laat je op dat moment nou net geen tampons of inlegkruisjes bij je hebben...

Anna van der Weerd

Wat doe je nou tijdens zo'n ongesteldheidsnoodgeval? Wesbite BettyBox, een giftshop voor vrouwen, sprak met 21 dames die op zulke momenten moesten roeien met die riemen die ze hadden. Ze kwamen met - en dat is nog zacht uitgedrukt - erg creatieve en (niet altijd even) handige oplossingen. Wij vinden deze oplossingen stiekem best wel komisch.

1 Bikinibroekje

Een van hen besloot bij gebrek aan een tampon of inlegkruisje een bikinibroekje te gebruiken. Dat bleek minder absorberend dan gedacht, met een grote rode plek in haar broek als gevolg. Aiaiai....

2 Stukje van een luier

Weer een ander kwam op het idee om een stukje luier te gebruiken. Ze was in een kledingwinkel met haar baby toen de jonge moeder erachter kwam dat ze vloeide. Ze ging naar de ruimte waar je je baby kunt verschonen en probeerde een stuk van een luier af te scheuren. Dat het materiaal van een luier stevig is wisten we al, maar of een klein stukje luier een grote hoeveelheid bloed kan tegenhouden? Hmm..

3 Een hele luier

Deze dame ging nog iets verder. Zij stopte een complete luier in haar onderbroek, waardoor ze de hele dag met haar benen wijd liep. Maar de luier deed zijn werk naar zeggen uitstékend.

4 Papieren doekjes

Wat een van de ondervraagde dames deed toen ze tijdens een etentje ongesteld werd en geen sanitaire middelden bij zich had? Juist, ze gebruikte de opgevouwen papieren doekjes die je gebruikt om je handen mee af te drogen na het handen wassen.

5 Servetjes van de McDonald's

Tja.... Zullen de hormonen een rol hebben gespeeld bij het bezoekje aan deze fastfoodketen?

6 Een krant

Het zat simpelweg niet echt comfortabel, en de kans dat je - naast rode inkt - ook nog andere kleuren inkt op je lijf krijgt is er erg groot.

7 Een sok

Tijdens een bezoekje aan het toilet van een club kwam deze dame erachter dat het de tijd van de maand was. Ze besloot haar sok te gebruiken om het bloed op te vangen, waarna ze met één koude voet naar huis ging.

8 Een paar sokken

Ze had een lange treinreis voor de boeg en ze had geen tampons en inlegkruisjes bij zich. Ze besloot haar sokken uit te trekken en die in haar onderbroek te doen. De ene sok gebruikte ze voor de eerste helft van de reis en de andere sok voor de tweede helft. Eenmaal op de bestemming aangekomen moest ze snel op zoek naar een nieuw paar sokken.

9 Winnie de Poeh-hemdje

Opgevouwen wc-papier was niet sterk genoeg om al het bloed op te vangen, dus gebruikte ze het Winnie de Poeh-hemdje van haar zusje.

10 Een zakje zakdoekjes

Ze zijn al tot een rechthoek gevouwen, dus het leek deze vrouw heel handig om een zakje zakdoekjes te gebruiken. Ze gebruikte het zakje waar de zakdoekjes in zitten om ervoor te zorgen dat het niet zou gaan lekken.

11 Watjes en dubbelzijdig plakband

De vrouw die met dit creatieve idee kwam voelde zichzelf een waar genie toen ze erachter kwam dat haar noodoplossing supergoed werkt. Ze plakte dubbelzijdig plakband aan de binnenkant van haar slip en drukte daar watjes op. Best slim, aldus de bedenkster van deze oplossing.

12 Een badspons

Toen ze in de badkamer op zoek ging naar een oplossing voor het bloeden, stuitte ze op een badspons in de vorm van een zeester. Ze stopte hem in haar onderbroek, waar hij goed zijn best deed. Hij absorbeerde veel van het bloed, maar het viel wel op dat ze iets in de vorm van een zeester in haar broek droeg.

13 Verbandgaas

Een andere creatieveling gebruikte verbandgaas uit de EHBO-doos op haar werk, waarna ze hevig hoopte dat niemand dat gaas die dag nodig zou hebben...

14 Linnen servet

Een andere wanhopige oplossingzoekster wist niets anders dan de linnen servetten te gebruiken die haar moeder als kerstcadeau kreeg. Oei, pijnlijk... En nu maar hopen dat moeder niet erg aan die servetten gehecht was.

15 Pads tegen lekkende borsten

Deze worden - normaal gesproken - gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven en lekkende tepels proberen tegen te gaan, maar dit keer werd hij gebruikt als inlegkruisje. Het voelde ietwat raar, maar het werkte wel.

16 Incontinentie-ondergoed

Je moet toch wat als je geen hulpmiddelen bij je hebt.

17 Een dubbelgevouwen menukaart

De bedenkster hiervan wilde er niets over kwijt. Zal het gewerkt hebben, denk je?

18 Shirt van vriend

Een van de dames voelde zich gedwongen om het shirt van haar vriend te gebruiken. Ze vouwde het dubbel en stopte het shirt - nota bene zijn lievelingsshirt - in haar ondergoed. En hij vond het niet eens erg.

19 Een stuk karton

Wanneer je ongesteld wordt nadat je net een pakketje hebt ontvangen via de post, denk je er niet gauw aan om een stukje karton van dat pakketje te gebruiken om ervoor te zorgen dat je niet doorlekt. Maar als je echt niks bruikbaars in huis hebt moet je toch wat, bewijst de dame die een stukje karton van een pakketje gebruikte.

20 Keukenrol

Heb je er ooit weleens aan gedacht om in geval van nood een stuk keukenrol te gebruiken? Een van deze 21 dames vertelt aan BettyBox dat ze een stukje maandverband als noodvervanger van een tampon of inlegkruisje zeer betrouwbaar en comfortabel vindt.

21 Een blad

Nee, geen bladzijde van een tijdschrift maar een blad van een boom. Ja, echt. Deze dame was aan het kamperen toen ze plots ongesteld werd.

bron: BettyBox beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden