null Beeld

Ontroerend: bruid danst met haar levensreddende donor

Greta kreeg op 16-jarige leeftijd leukemie - maar ze overleefde het dankzij haar beenmergdonor. Jaren later, op haar bruiloft, beleeft ze een emotioneel moment met deze man die haar leven redde. 

Tessa Heinhuis

Pak de tissues er maar vast bij: want je houdt het niet droog bij het lezen van dit verhaal.

2 jaar

Via een donorregistratie werd in die tijd een geschikte donor voor Greta gevonden. Het ging om een man die voor Greta en haar familie tot dat moment onbekend was. Het duurde 2 jaar voordat Greta de kans kreeg om haar levensreddende donor, Danny Daniels, te ontmoeten.

Natuurlijk komt hij ook

"Voor ik hem ontmoette, was hij die geweldige man die zijn beenmerg aan mij had afgestaan zonder ook maar iets van mij te weten”, vertelt Greta. "Het was echt ongelooflijk om hem in levenden lijve voor me te zien.” Begin deze maand trouwde Greta met haar liefde Tony. Ze wist zeker: haar donor mocht niet ontbreken op de gastenlijst.

Even slikken

Wat niemand had verwacht, gebeurde: zij en haar donor dansten een emotionele dans op het nummer "Angels Among Us". Dat leverde prachtige en ontroerende foto's op. Kijk maar mee:

null Beeld

null Beeld

Bron: Huffington Post. Beeld: iStock / Twitter

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden