null Beeld

Ontroerend: peuter met epilepsie valt in slaap bij de Kerstman op schoot

Vlak voor de 2-jarige Ryland de kerstman in levenden lijve zou ontmoeten, kreeg het ventje een epileptische aanval. Dat was zo’n aanslag op zijn lijf dat hij vervolgens bij de kerstman op schoot in slaap viel. En de kerstman? Die deed vrolijk mee.

Elselien van Dieren

De Amerikaanse peuter werd door zuurstoftekort geboren met een hersenbeschadiging. Dit zorgt ervoor dat hij soms 1 keer per dag, maar soms ook wel 6 keer een epileptische aanval krijgt. Het weerhield moeder Samantha Wade er niet van om het mannetje mee te nemen naar het plaatselijke winkelcentrum om de kerstman te ontmoeten.

LEES OOK: MEDISCH WONDER: HOOFDJE PEUTER WEER VAST AAN ROMP

De wereld laten zien

Epilepsie kan leiden tot verstikking, een hartaanval en zelfs overlijden. “De epilepsie heeft natuurlijk invloed op de dingen die je wel en niet kunt doen, maar we willen ons niet altijd zorgen maken over wat er kán gebeuren", vertelt de moeder aan WKYC. “We blijven niet binnen zitten terwijl er zo veel voor hem te zien en te doen is. Het is onze taak als ouders om hem op een voor hem veilige manier de wereld te laten zien."

Bron: WKYC. Beeld: Samantha Wade

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden