null Beeld

Ontroerend: vrouw schrijft brief aan onzekere tiener op het strand

De Spaanse Jessica Gomez zag tijdens een dagje strand een tiener in een groen badpak. Een heel onzeker meisje. Jessica schreef een prachtige brief om haar een hart onder de riem te steken.

Elselien van Dieren

De brief is vanuit het Spaans vertaald door HLN.be.

Lief meisje in het groene badpak,

Ik ben de dame die naast jou zat op het strand in het gezelschap van mijn twee kindjes. Allereerst wil ik je laten weten dat ik een fijne tijd had naast jou en je groepje vrienden. Ik genoot van jullie gesprekken, de muziek en jullie lach. Ik zag je en vroeg me plotseling af wanneer ik evolueerde van een meisje zoals jij naar de vrouw die ik nu ben.

Echte reden

Maar de echte reden waarom ik je schrijf heeft daar niets mee te maken. Ik zag je en kon niet meer stoppen met kijken. Ik heb gezien hoe jij de laatste van je groepje was om je om te kleden. Ik heb gezien hoe jij achteraan in de groep ging staan, een beetje verstopt, en discreet jouw T-shirt uitdeed toen je dacht dat niemand keek. Maar ik zag je wel. Ik heb gezien hoe je op een bepaalde manier op je handdoek ging zitten met gekruiste armen zodat niemand jouw buik zou opmerken.

Nerveus

Ik zag hoe nerveus je was omdat je moest wachten op je vriendin en iedereen jou zo kon zien. Opnieuw gebruikte je jouw armen als een soort van pareo om je huidplooitjes en cellulitis te verstoppen. Ik zag ook de paniek in je blik toen je naar de zee liep en niet langer alles kon verstoppen. Je vriendin liep juist als een model naar de zee terwijl ze haar hand door haar haren haalde. Je keek naar de grond.

LEES OOK: MOEDER SCHRIJFT BRIEF AAN VERKOOPSTER NA BELEDIGING DOCHTER

Handdoek


Ik had je zoveel willen zeggen, lief meisje met het groene badpak. Want vroeger zat ik op jouw plaats, op jouw handdoek. Maar ik heb óók op de handdoek van je vriendin gezeten. Indien ik zou kunnen terugkeren naar het verleden, dan zou ik ervoor kiezen om te genieten van het nu en me niet meer bezig te houden met onbenullige dingen. Je hebt een prachtige glimlach en het is jammer dat je die verstopt. Het lichaam waar jij je zo voor schaamt is juist prachtig omdat het jeugdigheid en het leven zelf uitstraalt. Je lichaam is het huis van je ziel, het is wie je bent. Het zal altijd met je meegaan, waar je ook gaat.

Vrouw van 35

Ik zou willen wensen dat je jezelf zou zien met de blik van een vrouw van 35 omdat je dan zou begrijpen dat jij het verdient om geliefd te zijn door anderen maar vooral ook door jezelf. Ik zou je willen zeggen dat de persoon die op een dag van je zal houden voor alle goede redenen, zeker dol zal zijn op je lijf: op jouw welvingen, jouw figuur, jouw schoonheidsvlekjes. Is dat niet het geval, dan verdient hij je niet.

Perfect

Geloof me, geloof me, geloof me: je bent helemaal perfect zoals je bent: subliem in al je imperfecties. Weet je, ik ben met een klein meisje naar het strand gekomen. Dat kleine meisje met het roze badpak dat zo veel plezier had en helemaal bedekt was met zand. Het enige waar zij dan mee bezig is, is erachter komen of het zeewater nu echt zo koud is of niet. Aan jou kan ik het nu niet meer rechtstreeks zeggen, lief meisje met het groene badpak... Maar wees er zeker van, aan haar zal ik alles vertellen, alles. En ik zal ook alles vertellen aan mijn zoon. Want iedereen verdient het om op die manier gezien te worden, net zoals wij op die manier van anderen horen te houden.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

Ondanks de aandacht die ze krijgt, is Christine onzeker over zichzelf. Met de tips van Inge van der Plas kan ze weer de vrolijke Christine worden.

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

LEES OOK:

Bron: Jessica Gomez, HLN.be. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden