Ewout Genemans samen met de kinderen van Peter R. de Vries. Beeld RTL
Ewout Genemans samen met de kinderen van Peter R. de Vries.Beeld RTL

Ontroerende reacties op indrukwekkende documentaire over Peter R. de Vries

Ewout Genemans heeft met zijn documentaire Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries weer een diepe indruk achtergelaten. In de docu blikt hij samen met de kinderen van Peter terug op de heftige periode. Kijkers zijn diep ontroerd door de beelden. “De tranen springen me in de ogen.”

Demi SchoenmakersRTL

Peter werd op dinsdag 6 juli 2021 vlak na zijn tv-optreden in RTL Boulevard neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Negen dagen later, op 15 juli 2021, is hij overleden aan de gevolgen van de schietpartij.

Grote impact

In de documentaire Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries blikt Ewout samen met Royce en Kelly terug op deze heftige periode. Maar volgens de televisiemaker kijken zij vooral naar de toekomst. Verder spreekt hij met direct betrokkenen, zoals zijn collega’s bij RTL Boulevard, over de impact van Peters dood en wat er die week precies gebeurde.

Nachtmerrie

In de documentaire vertellen Royce en Kelly vol emotie over de man die voor hen niet de bekendste misdaadverslaggever van Nederland was. Hij was voor hen een dierbare vader en opa. “Om hem daar te zien liggen in het ziekenhuis was een nachtmerrie.”

Oog in oog met de verdachten

Verder is in de documentaire te zien hoe Kelly en Royce voor het eerst oog in oog komen te staan met de verdachten in de eerste zitting van de rechtszaak. Het is voor Royce een bizarre situatie. Hij kan dan ook niet echt uitleggen wat er precies door hem heen gaat en of hij boos is. “Dat kan nog komen. Ik voel wel boosheid richting andere dingen. Maar als je mij zou vragen: kun je die verdachten ooit vergeven? Dan is mijn antwoord heel duidelijk: nee.”

Aangezien het maar een klein mannetje is, weten Royce en Kelly zeker dat als het een vuistgevecht was geweest, Peter hem met één tik had overmeesterd.

Staand verder leven

Volgens maker Ewout hebben de kinderen eigenlijk alle reden om bij de pakken neer te gaan zitten, maar dat is niks voor de familie De Vries. In de documentaire is te zien dat Royce de nabestaanden in de zaak rond Nicky Verstappen bijstaat, wat zijn vader eerst deed. Kelly werd voorzitter van De gouden tip, de stichting die de Peter vlak voor zijn dood had opgericht.

Ontroerende reacties

Kijkers zijn erg onder de indruk van de mooie documentaire. De beelden zorgen maandagavond dan ook voor flink wat emoties. “Zo liefdevol hoe Kelly en Royce over hem spreken”, schrijft een kijker. Een ander reageert met: “Diep respect voor hoe Royce en Kelly over hun vader, de afgelopen maanden en over elkaar praten! Heel erg indrukwekkend, emotioneel en persoonlijk om te zien en te horen.”

De documentaire Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries is nog te zien op Videoland.

Bron: Staand verder leven, Twitter

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden