Bob Sikkes - Kopen zonder kijken. Beeld Bart Brussee
Bob Sikkes - Kopen zonder kijken.Beeld Bart Brussee

Kopen zonder kijken

Onverwacht einde ‘Kopen zonder kijken’ verbaast kijkers: “Bob, wat doe je nu?”

Een unieke gebeurtenis in de Kopen zonder kijken-aflevering van maandagavond: bij de oplevering van het huis bleek niet het hele budget gebruikt te zijn.

Chanan FoppenBart Brussee

Makelaar Alex ging in de aflevering op zoek naar een koophuis voor Jurgen en Elise. Het stel wilde heel graag in Krimpen aan de IJssel gaan wonen, maar het lukte ze zelf niet om daar een huis aan te kopen. Alex vond na een aantal concessies hun droomhuis, dat eigenlijk niet veel mankeerde. Er werd natuurlijk wel verbouwd, maar geloof het of niet: aan het eind van de rit was er nog geld over. “Ik heb dit nog nooit meegemaakt", reageerde presentator Martijn Krabbé in de uitzending.

Ruimtelijke woning

Het stel wilde graag ‘een ruimtelijke woning’, en dat kregen ze. En die tuin op het zuiden die ze zo graag wilden, kregen ze ook. Bob kon niet vaak genoeg herhalen dat het huis dat ze aangekocht hadden wel heel groot was. Een grote verbouwing was dan ook niet nodig, maar Bob zou Bob niet zijn als hij toch niet het een en ander aan zou pakken.

Duurzame aanpassingen

Er kwam een nieuwe pui, de badkamer werd aangepakt en voor het eerst in de geschiedenis van Kopen zonder kijken werden er ook duurzame aanpassingen gedaan. Het stel kreeg een nieuwe inductiekookplaat en zonnepanelen op het dak. En Roos was er natuurlijk voor de styling van het huis, dat ook een nieuwe vloer en scheidingswand met open haard kreeg.

Budget over

Het stel was al enthousiast toen ze het huis voor de verbouwing zagen, maar waren al helemaal door het dolle heen toen ze voor het eerst door hun opgeknapte huis, inclusief de slimme gadgets waar ze van droomden, liepen. En daarvoor hadden ze niet eens heel het budget nodig gehad! Dit onverwachte einde zorgde ook voor verbazing bij de kijkers van het programma:

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden