De slimste mens Beeld Screenshot KRO-NCRV
De slimste mensBeeld Screenshot KRO-NCRV

Onverwachte wending in ‘De slimste mens’: ex-geliefden nemen het tegen elkaar op

Sportverslaggever Milan van Dongen en cabaretier Lisa Loeb waren dinsdagavond toevallig elkaars tegenstander in De slimste mens. Tijdens de uitzending blijkt dat zij ooit een relatie hebben gehad.

Demi SchoenmakersScreenshot KRO-NCRV

De twee wisten van tevoren niet dat ze allebei mee zouden doen en zelfs tegen elkaar zouden moeten strijden. Politica Caroline van der Plas zat een beetje ongemakkelijk tussen de twee ex-geliefden in.

Kleine discussie

Ongeveer tien jaar geleden hadden de twee een relatie, vertellen ze. Er ontstaat een kleine discussie wanneer Philip vraagt hoelang ze toen samen waren. “Een halfjaartje”, zegt Lia. “Langer toch?”, reageert Milan.

Niet op voorbereid

Niet veel later geeft Milan eerlijk toe dat hij een beetje van slag is. “Ik had me op veel dingen voorbereid, Philip, maar niet dat ik tegen mijn ex-geliefde zou moeten spelen.” Dat is volgens presentator Philip Freriks absoluut puur toeval. “Maar soms is het toeval wel mooi”, reageert hij lachend.

Tijdens de uitzending komt Philip er een paar keer op terug. Zo vraagt hij of het een fijn weerzien is en of ze elkaar nog wel eens hebben gezien. Een paar koffietjes door de jaren heen, is het antwoord. Ook heeft de sportverslaggever ooit nog een optreden van zijn voormalige vriendin bijgewoond.

Pijnlijke breuk

Ook na een quizvraag over Romeo en Julia kan Philip het niet laten om een bruggetje te slaan. Hij is wel benieuwd wie van de twee de verkering had uitgemaakt. “Milan!”, zegt Lisa snel. “Ja, ja, ja. Nooit overheen gekomen, natuurlijk.” Ze begint te lachen. Het was volgens haar toentertijd een hele pijnlijke breuk.

Lijkt op Roger Federer

Lisa legt uit dat zij degene was die Milan heeft versierd. Ze vergeleek hem met tennisspeler Roger Federer en toen was het gelijk ‘aan’. “Roger Federer is een van mijn grote helden, dus ik was meteen verkocht”, bevestigt hij. Inmiddels zijn ze allebei gelukkig getrouwd met iemand anders.

Lisa is uiteindelijk de winnaar van de avond. Na een spannende finale tegen Caroline, moet Milan zijn spullen alweer pakken. Hij wijst naar zijn ex-geliefde en zegt: “Zij gaat natuurlijk winnen.”

Bron: De slimste mens.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden