Disneyland Parijs Beeld Sylvain Beche
Disneyland ParijsBeeld Sylvain Beche

Ook een onvergetelijke kerst? Dan wil je hiernaartoe!

Libelle’s adjunct-hoofdredacteur Anita Bijlsma bezocht Disneyland Paris en sprak met Astrid Gomez en Jeanne Debost van Disneyland Paris. “We willen bezoekers een onvergetelijke ervaring geven, pas dan is ons werk geslaagd.”

Anita BijlsmaSylvain Beche

Stiekem zijn de laatste weken van het jaar de mooiste periode om Disneyland Paris te bezoeken. Dan is het lekker vroeg donker en is het de perfecte plek om heerlijk in kerststemming te komen. En dat lukt al heel snel want zodra je het Disneyland Park binnenloopt, word je verwelkomd door een 24 meter hoge kerstboom die van top tot teen versierd is met lichtjes en kerstornamenten (wel meer dan 1000). Overal waar je kijkt, is het kerst. En dat is de verdienste van onder andere Jeanne Debost (producer van Disney’s Betoverende Kerst) en Astrid Gomez (show director van Mickey’s Dazzling Christmas Parade) die jaarlijks samen met hun teams op zoek gaan naar het perfecte kerstverhaal om Disneyland Paris in onder te dompelen. Een verhaal met veel verrassingen, een beetje herkenning en heel veel magie.

7 kilometer kerstslinger

In het park is alles op alles gezet voor een betoverende kerstsfeer. De straten zijn overspannen door kerstslingers (7 kilometer door het hele park), er zijn bijna 100 echte kerstbomen en meer dan 37.000 bloemen geplant. “Elk jaar beginnen we met een brainstorm in een kleine groep om te komen tot het mooiste kerstverhaal”, aldus producer Jeanne. “Langzaam wordt die groep steeds groter, want het verhaal dat je wilt vertellen, moet perfect worden aangekleed. Elke straat, elk kostuum, alle decoraties moeten kloppen. En dat is een fantastisch proces. Van kostuumontwerper tot tuinder, iedereen heeft hetzelfde voor ogen en een enorme drive om alles te laten kloppen. Elk jaar willen we het nog mooier maken dan het jaar ervoor.”

Een witte kerst

En dat is meer dan gelukt, dat zie je ook aan Mickey’s Dazzling Christmas Parade. Het sneeuwt er zelfs en je komt ogen tekort om alles goed in je op te nemen. Astrid Gomez, de show director van Mickey’s Dazzling Christmas Parade, had het al voorspeld. “Eigenlijk zou je de Parade meerdere keren moeten bekijken, vanuit iedere hoek is het weer anders. Alle kostuums en praalwagens zijn zo gedetailleerd en perfect uitgevoerd, het is echt betoverend.” Astrid overdrijft niet als we de praalwagens, de 45 dansers en evenzoveel karakters voorbij zien komen. Zodra Mickey, Minnie en Donald de straat inrijden, voel je je zo blij als een kind. De parade wordt ingeleid door dansers, die over straat lijken te zweven, in fantastisch vernuftige kostuums. Als ik om me heen kijk, zie ik dat zowel jong als oud wordt geraakt door de hartverwarmende show die door Main Street U.S.A. wervelt. Onze kerst is nu al onvergetelijk.

Ook zin in een magische kerst?

Disney’s Betoverende Kerst is van 13 november 2021 t/m 9 januari 2022. Meer informatie vind je op disneylandparis.com

Disneyland Parijs Beeld Sylvain Beche
Disneyland ParijsBeeld Sylvain Beche

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden