Mobile home on highway Beeld Getty Images
Mobile home on highwayBeeld Getty Images

Ook voor dít populaire land gelden nu strengere regels voor vakantiegangers

Het ene na het andere geliefde vakantieland krijgt strengere regels om er binnen te komen. Na Noorwegen en Frankrijk volgt nu Duitsland ook. Wil je het land betreden als Nederlander? Dan moet je aan een flink aantal eisen voldoen.

Nederland staat namelijk met ingang van 27 juli op de Duitse hoogrisicolijst.

Quarantaine

Heb je een vakantie geboekt naar Duitsland waar je reikhalzend naar uitkeek, of heb je veel tijd over? Dan kún je nog wel op vakantie gaan als je niet-gevaccineerd bent, maar dan moet je daar wel tien dagen quarantaine voor overhebben. De quarantaine kan verkort worden als je na vijf dagen een negatieve test kunt aantonen. Dit geldt voor alle niet-gevaccineerden die uit een hoogrisicogebied komen, en daar valt Nederland nu nog steeds onder.

Gevaccineerd

Heb je al wel twee prikken gehad en ben je dus volledig gevaccineerd? Dan hoef je niet in quarantaine als je aankomt op je Duitse vakantiebestemming. Dit geldt ook voor mensen die een herstelbewijs kunnen overleggen.

Registreren of testen

Tot slot is het vanaf nu ook in Duitsland verplicht om je voor vertrek te laten registreren wanneer je de landgrens oversteekt. Hierbij moet je aantonen of je gevaccineerd of hersteld bent. Kun je dat beide níet aantonen? Dan is het net als in vele andere Europese landen noodzakelijk om een negatieve PCR-test te kunnen overleggen.

Uitzonderingen

Er zijn enkele uitzonderingen: want ben je enkel op doorreis geweest en de auto niet uitgestapt toen je Duitsland doorreed? Dan vervalt de registratieplicht. Ook vakantiegangers wiens bestemming buiten Duitsland ligt hoeven zich niet te registreren.

Zó voer je zelf goed en nauwkeurig een zelftest uit.

Bron: Lindanieuws, ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden