Wintersporters in Oostenrijk Beeld Getty Images
Wintersporters in OostenrijkBeeld Getty Images

Dag sneeuwpret...

Oostenrijk voert quarantaine in voor niet geboosterde Nederlanders

Staat er nog een skivakantie naar Oostenrijk op de planning? We willen de winterpret niet drukken, maar let wel goed op. De regels in dit land worden namelijk steeds strenger. Vanaf vrijdag moeten Nederlanders die naar Oostenrijk willen en geen boosterprik hebben gehad eerst in quarantaine.

Demi SchoenmakersGetty Images

Heb je wel een boosterprik gehad? Dan moet je een negatieve PCR-test kunnen overleggen. Dat heeft de Oostenrijkse regering bekendgemaakt. Oostenrijk zet Nederland, Noorwegen, Denemarken en Groot-Brittannië vanaf 24 december op de lijst met zogeheten virusvariantgebieden wegens omikron.

Quarantaineplicht

Nederlanders zonder boosterprik moeten bij aankomst in Oostenrijk eerst tien dagen in quarantaine. Wanneer zij na vijf dagen negatief getest worden, mogen ze eerder uit quarantaine. Deze nieuwe regel zet een streep door de vakantieplannen van veel Nederlanders.

Virusvariantengebied

Op de website van het Oostenrijkse ministerie van Volksgezondheid staat dat wanneer een land als ‘virusvariantengebied’ wordt aangemerkt, er feitelijk een inreisverbod geldt. Alle EU-burgers zijn van dat inreisverbod uitgezonderd, maar moeten dus wel in quarantaine en zich vooraf aanmelden.

Verplichte PCR-test

In Oostenrijk geldt overigens nog steeds de 2G-maatregel, wat betekent dat je gevaccineerd of hersteld moet zijn van corona om het land binnen te komen. Maar net als in Nederland veranderen de coronamaatregelen daar iedere week. Zo werd afgelopen vrijdag een verplichte PCR-test voor reizigers aangekondigd die nog geen booster hebben gehad. Daar wordt nu dus de quarantaineplicht aan toegevoegd.

Boosterprik, derde prik, coronapil: wat zijn de verschillen? Dokter Rutger legt het uit.

Bron: Tiroler Tageszeitung, De Limburger

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden