null Beeld

Op deze manier kunnen hoge hakken in jouw voordeel werken

laurahiddinga

Hoge hakken = macht?


Vrouwen die iets gedaan willen krijgen van een man, doen er goed aan schoenen met hoge hakken te dragen. Uit Frans onderzoek blijkt dat hoe hoger de hakken zijn, hoe sneller mannen bereid zijn de vrouw te helpen.

Onderzoekers van de Université de Bretagne-Sud wilden weten of het gedrag van mannen beïnvloed wordt door het schoeisel dat vrouwen dragen. Onderzoeker Nicolas Guéguen liet een vrouw op platte schoenen passanten vragen om mee te werken aan een onderzoekje. Hij liet de vrouw na verloop van tijd van schoenen wisselen. De hakken van haar schoeisel werden steeds hoger. In een tweede test liet een vrouw een handschoen vallen. Ook zij droeg eerst platte schoenen en daarna schoenen met steeds hogere hakken.

Geen invloed op vrouwen

Het soort schoenen had geen invloed op de behulpzaamheid van vrouwen. Mannen lieten de vrouw op platte schoenen aan haar lot over. Hoe hoger de hakken onder haar schoenen waren, hoe meer aandacht ze kreeg. Ook in een derde experiment kwam hetzelfde beeld naar voren. Guéguen zette een vrouw in de kroeg. Toen ze wandelschoenen zonder hakken droeg, had ze geen aanspraak. Dat veranderde toen ze schoenen met hakken aan had.

Sex?

Guéguen publiceerde over zijn onderzoek in het medische tijdschrift Archives of Sexual Behavior. De onderzoeker zegt niet zeker te weten waarom mannen zich anders gedragen tegenover vrouwen die op hoge hakken lopen. Volgens hem komt het omdat de schoenen ze vrouwelijker maken. Maar het kan ook zijn dat mannen vrouwen met hoge hakken sneller associëren met seks.

Zou deze truc ook werken bij deze vreemde hakken?

Bron: BuzzO

Eerder verschenen op VrouwOnline

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden