This is a photo of an empty wooden table with seat bench at the beach. It was shot on a warm summer day on the Dutch coast. Beeld Getty Images
This is a photo of an empty wooden table with seat bench at the beach. It was shot on a warm summer day on the Dutch coast.Beeld Getty Images

Hello sunshine!

Op déze plekken in Nederland wordt het dit weekend het zonnigst

Eindelijk: de zomer dient zich aan! Het is misschien wat laat, maar zeker niet minder welkom. Heb jij dit weekend een stranddag, picknick of buitendag op de planning staan? Wacht dan nog even met het kiezen van je bestemming, want op déze plekken wordt het dit weekend het zonnigst.

Eva BredaGetty Images

Zaterdag

Voor wie het al een beetje verleerd is na deze extreem natte zomer: dit weekend mag je je korte broek aan en moet je je goed insmeren. Het herfstweer wordt ingeruild door dagen vol zon. Zaterdagochtend begint nog wat bewolkt in het hele land, maar vooral zaterdagmiddag schijnt de zon fel in het zuiden en zuidoosten van het land.

Het midden van Nederland zal de zon ook zeker te zien krijgen, al zijn hier af en toe wat wolkenvelden die overdrijven.

Wolkenvelden

Iets minder goed nieuws voor de noorderlingen. Vanaf de Noordzee zullen wolkenvelden daar het land bereiken. En helaas zijn die wolken nogal hardnekkig. Geen zorgen, ook hier zal het weer lekker zijn, maar voor een écht zonovergoten zaterdag zul je wat zuidelijker moeten trekken.

Zondag

Zondag heb je in het noorden meer geluk. Daar laat het (na)zomerweer zich volop zien. De zon schijnt hevig door een lichte sluierbewolking heen. Ook in het zuiden is het goed toeven, met veel zon en amper bewolking.

Aan de kust

Aan de kust wordt het heerlijk. Er staat geen regen en een matige wind op de planning, dus zonnen op het strand is zeker een aanrader. Met 22 gaden in het noorden en 25 graden in het zuiden zou je zelfs nog een duik kunnen nemen.

Insmeren

Let wel goed op: hier en daar kan de sluierbewolking of het briesje je toch een beetje voor de gek houden. Soms zul je daardoor de zon niet zo voelen branden, terwijl deze met zonkracht 5 wel sterk is. Een onbeschermde huid kan met 20 à 40 minuten verbranden. Voor zowel zaterdag als zondag geldt dan ook: smeer je goed in!

Zó heb je altijd de juiste dosering zonnebrandcrème.

Bron: Weeronline.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden