Ein Pfeil zeigt in die Richtung Frankreich Beeld Getty Images/iStockphoto
Ein Pfeil zeigt in die Richtung FrankreichBeeld Getty Images/iStockphoto

Regels aangescherpt

Op déze plekken verplicht Frankrijk een coronapas vanaf 9 augustus

Heb je een vakantie naar Frankrijk voor de boeg? Dan mag je wel zorgen dat je coronapas klaarstaat op je telefoon. Het land heeft namelijk de lijst van plekken waar je zónder coronapas niet in mag, uitgebreid.

RedactieGetty Images/iStockphoto

En dit zijn de plekken waar je dat nu nodig hebt.

Coronapas

Vanaf 9 augustus kun je in Frankrijk niet meer klakkeloos een winkel of restaurant in lopen. Je hebt je coronapas in de CoronaCheck-app nodig om te laten zien dat je volledig bent gevaccineerd, recent bent hersteld van Covid-19 of negatief bent getest op het coronavirus.

Meer locaties

Sinds 21 juli moet deze coronapas al worden getoond in bioscopen, musea en andere culturele instellingen. Maar er zijn nu nog meer plekken aan deze lijst toegevoegd.

Met ingang per 9 augustus zal de coronapas ook verplicht zijn in de horeca, grote winkelcentra, ziekenhuizen, bejaardentehuizen, zorginstellingen en het openbaar vervoer over lange afstanden.

Vaccinatieplicht

De coronapas en vaccinatieplicht voor zorgpersoneel zorgden in Frankrijk voor grote demonstraties in het weekend van 24 en 25 juli. De betogers vinden dat het beleid van Macron meer vrijheden geeft aan gevaccineerden. De regering vindt het op haar beurt ‘onverantwoord en egoïstisch’ dat sommige mensen geen vaccin willen.

Ga je op vakantie? Zo zorg je dat je planten niet uitdrogen terwijl je weg bent.

Bron: Telegraaf.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden