Getty Beeld Getty Images
GettyBeeld Getty Images

Kosten

Op vakantie een coronatest doen? Dít ben je eraan kwijt in Europese landen

Nu de regering vanaf 8 augustus een coronabewijs vraagt van iedereen die terugkomt uit een EU-land met een geel reisadvies, zullen aardig wat mensen zich moeten laten testen op hun vakantiebestemming. Maar wat ben je nu kwijt als je je bijvoorbeeld wil laten testen in Spanje? Of in Frankrijk?

Erandi GodinezGetty Images

Wij zetten het hier voor je op een rijtje.

Regels

Als je volledig gevaccineerd ben en dit kunt aantonen, dan hoef je je natuurlijk niet te testen. Als dit niet het geval is, dan zul je een coronatest moeten ondergaan. De test voor terugkeer naar Nederland mag een PCR-test van maximaal 48 uur oud zijn óf een antigeentest van maximaal 24 uur oud. De kosten hiervan verschillen per land.

Frankrijk

Hoewel in Frankrijk eerder zowel de PCR- als de antigeentest gratis was voor vakantiegangers uit het buitenland, is dat inmiddels niet meer het geval. Op dit moment betaal je voor een PCR-test 49 euro en een snellere antigeentest 29 euro. Je kunt je onder andere laten testen bij huisartsen en apotheken.

Duitsland

Wanneer je last hebt van coronaklachten of tot een risicogroep behoort, kun je in Duitsland een gratis PCR-test doen. Mocht je puur een test willen doen voor terugkeer naar eigen land, dan moet je daarvoor betalen. De prijzen hiervoor verschillen. Zo kost een PCR-test op de luchthaven van München bijvoorbeeld 128 euro, terwijl je voor diezelfde test bij een testlocatie in de stad 75 euro kwijt bent. Je kunt je in Duitsland onder andere laten testen bij vliegvelden, treinstations, apotheken en gezondheidsautoriteiten.

Italië

De prijzen in Italië kunnen flink verschillen, van 50 euro tot 125 euro of meer voor een PCR-test. De minimale prijs voor een sneltest ligt meestal rond de 40 euro. Je kunt je onder andere laten testen op vliegvelden of bij laboratoria. Bij huisartsen en apotheken kun je terecht voor antigeentests.

Spanje

In Spanje ben je aardig wat geld kwijt voor een PCR-test, de prijs kan oplopen van 85 euro tot 135 euro. Een antigeentest is wat goedkoper en kost je rond de 40 euro. Je kunt je onder andere laten testen bij vliegvelden, privéklinieken, commerciële laboratoria en in sommige regio’s ook bij apotheken en tandartsen.

We hebben natuurlijk ook voor je uitgezocht hoe je in het buitenland aan een geldige test komt.

Bron: Radar

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden