null Beeld

Op z’n Frans: mosselen met Pernod

Een fijne, Franse vakantieherinnering op tafel: mosselen met Pernod en room. Net even anders, net even lekkerder. Bon appétit!

Nodig voor mosselen met pernod

  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 3 prei, in ringen
  • 3 stengels bleekselderij, in schijfjes
  • 500 ml droge witte wijn
  • 2 kg mosselen
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml Pernod
  • zout en versgemalen peper
  • peterselie

Zo maak je het

Fruit uitjes en knoflook in olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak prei en bleekselderij al omscheppend een paar minuten mee. Blus af met de witte wijn en draai het vuur hoog zodat de wijn goed heet wordt.

Voeg dan de helft van de mosselen toe, of zo veel als er in de pan passen, en doe het deksel erop. Kook de mosselen 5 minuten, schep met een schuimspaan om en kook met het deksel op de pan nog enkele minuten tot alle schelpen open zijn (schelpen die dicht blijven, zijn bedorven). Schep ze met een schuimspaan in een grote schaal en dek af met aluminiumfolie. Kook de rest van de schelpen op dezelfde manier in het overgebleven vocht. Schep ze daarna bij de rest in de schaal onder de folie.

Voeg de slagroom en de Pernod toe aan het vocht, breng even aan de kook en proef op zout en peper. Giet het warme roommengsel over de mosselen in de schaal, bestrooi met peterselie. Lekker met stokbrood en een groene salade.

Bereiding: 30 min. Kcal: 572 p.p. (bij 4 personen, zonder brood en sla).

Receptuur: Yvette van Boven. Beeld: Jan Luijk

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden