‘Op1’-kijkers uiten kritiek op ‘nietszeggende’ special met Mark Rutte Beeld Op1 maandag 26 september 2022
‘Op1’-kijkers uiten kritiek op ‘nietszeggende’ special met Mark RutteBeeld Op1 maandag 26 september 2022

‘Op1’-kijkers uiten kritiek op ‘nietszeggende’ special met Mark Rutte

Je kunt je afvragen of de Op1-special met Mark Rutte en presentator Sven Kockelmann iets goeds heeft gedaan voor beider reputatie. Op social media klinkt veelal dezelfde kritiek over een nietszeggend gesprek van een uur lang.

Renée MulckhuijseOp1 maandag 26 september 2022

In de officiële ambtswoning van de minister-president - niet te verwarren met zijn eigen woning - vindt een unicum plaats als Mark Rutte zich buiten de campagnetijd laat interviewen over onder andere de kritiek op het kabinet en hemzelf. Maar of dit gesprek helpt om het vertrouwen te herstellen, is nog maar de vraag.

Mark Rutte noemt kritiek terecht

De toeslagenaffaire, stikstofcrisis en gasproblematiek in Groningen: het zijn slechts enkele crises waarop het kabinet - en de premier in het bijzonder - de afgelopen jaren veel kritiek krijgen. Rutte noemt dat wat deze crises betreft ‘meestal terecht’. Het is één van de redenen waarom hij besluit om het gesprek met Sven Kockelmann op tv aan te gaan. Want laten we eerlijk zijn: echt zichtbaar is onze minister-president niet echt geweest.

Complexe problemen

Eén van de pijnpunten die Rutte aanhaalt, is dat het in tijden van crises lang duurt voordat het kabinet met een actieplan komt. Goede voorbeelden daarvan zijn de problemen rond de asielopvang en de vreselijk hoge energierekening die Nederlanders met een variabel contract gepresenteerd krijgen.

Ruttes verklaring is dat deze problemen ‘uiterst complex’ zijn. Daarom duurde het bijvoorbeeld zo lang om het prijsplafond in het leven te roepen. Maar een ingewikkeld en niet zomaar op te lossen probleem moet het kabinet in het vervolg wel uitleggen, aldus de premier.

Nog meer negatieve reacties

Na zoveel kritiek op het kabinet en de minister-president calculeert Rutte vast meer negatieve reacties in na het interview bij Op1. Op Twitter noemen verschillende kijkers de uitzending ‘nietszeggend’. Sommigen gaan zelfs nog een stapje verder door het ‘slaapverwekkend’ te noemen.

‘Hij praat veel maar zegt niks…’, schrijft een kijker. ‘Allemachtig, wat een saaie, nietszeggende woordenbrij’, deelt een ander.

Heb je de uitzending met Mark Rutte gemist en wil je hem terugkijken? Dat doe je hier.

Libelle sprak Mark Rutte vorig jaar voor Partij Kiezen. Daarin onthulde de destijds demissionair minister-president zijn plannen voor Rutte IV.

null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Bron: De Telegraaf, Metro

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden