Gebrek aan empathie bij Op1 Beeld Screenshot NPO 1
Gebrek aan empathie bij Op1Beeld Screenshot NPO 1

Maaike en Jort

‘Op1’-presentatoren onder vuur na verslaggeving over Limburg: “Totaal gebrek aan empathie”

Limburg kampt met enorme wateroverlast door zware regenval. De afgelopen dagen was zelfs code rood afgekondigd. In Op1 spraken presentatoren Maaike Timmerman en Jort Kelder met bewoners over het noodweer, maar volgens kijkers deden ze dit met ‘totaal gebrek aan empathie’.

Demi SchoenmakersScreenshot NPO 1

Aan tafel zat weerman Reinier van den Berg. Hij legde uit dat nog nooit eerder code rood is afgekondigd in verband met regen. Volgens hem is het lage drukgebied, dat als een wasmachine rondtolt boven Duitsland, de oorzaak van al het wateroverlast, aangezien daaromheen al die gigantische buien circuleren. “Het is een unieke situatie”, aldus Van den Berg.

Live schakelen

Niet veel later schakelden ze live naar Limburg. Onder anderen chefkok Hans van Wolden, dijkgraaf van Zuid-Limburg Patrick van der Broeck, L1-verslaggever Frank Moonen en burgemeester Roel Wever kwamen aan het woord over het noodweer in Limburg. Maar helemaal lekker ging dat niet. De verbindingen werkten niet naar behoren en er klonk lawaai op de achtergrond. Logisch ook natuurlijk, middenin code rood. Maar het ergste vonden kijkers dat Maaike en Jort niemand lieten uitpraten.

‘Tenenkrommende uitzending’

En of dat nog niet genoeg was, maakten de presentatoren ook nog eens ongepaste grapjes over de situatie. Kijkers misten dan ook empathie in de gesprekken. De presentatoren zouden volgens hen heel anders reageren als bijvoorbeeld Amsterdam onder water zou staan. “Wat een tenenkrommende uitzending van Op1" en “volgens mij onderschatten jullie de impact van deze ramp in Limburg nogal”, klinkt het dan ook op Twitter.

Negatieve reacties

Op social media gaat het helemaal los. We hebben een aantal reacties op een rij gezet:

Bron: Op1, Twitter.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden