null Beeld

Openluchttheaters + andere weekendtips voor zaterdag 16 en zondag 17 mei

De enige vraag die ons bezighoudt in de 48 uur die het weekend telt: blijven we binnen of gaan we naar buiten? Dit zijn onze gouden weekend tips voor zaterdag 16 en zondag 17 mei.

Lisa Tervoort
  • Hup, naar buiten

Goede trek

Van 14 tot en met 17 mei parkeren de tientallen mobiele keukens van Food Truck Festival TREK in het Vroesenpark in Rotterdam en maken er één groot openluchtrestaurant van. Inclusief live muziek en theater. De toegang is gratis. Na Rotterdam rijden de keukens nog door naar Utrecht, Maastricht, Enschede, Nijmegen, Den Bosch en Den Haag.

3x De leukste openluchttheaters

Vanaf half mei gaan de meeste openluchttheaters weer open. Het is natuurlijk een beetje geluk hebben met het weer, maar dan is zo’n voorstelling in de buitenlucht een magische ervaring!

Zondag 17 mei wordt met de voorstelling Amuse officieel het seizoen geopend in het Caprera Openluchttheater Bloemendaal. Dit klassieke amfitheater ligt verstopt in een duinpan met veel bos eromheen. Er is die avond zang, dans en cabaret. En daarna is er ieder weekend iets beleven.

Theater Naat Piek in het natuurgebied de Maashorst bij Uden opent het seizoen op 16, 17, 23 en 24 mei met de voorstelling Aladdin van De Comediantjes. Daarna is het de beurt aan Tristan en Isolde.

17 mei opent Openluchttheater Mariahout in Noord-Brabant met een voorstelling van De Mannen van Petazzie.

Amsterdam Coffee Festival

Een echte koffiefreak? En wil je alles weten over bijzondere koffiebonen, zetmethoden en latte-art? Neem dan 15, 16 of 17 mei de pont achter Centraal Station Amsterdam richting de NDSM-werf. Daar wordt de tweede editie van het Amsterdam Coffee Festival gehouden. In Londen is het festival van de barista’s al langer een groot succes. Drie dagen lang koffiedrinken, workshops volgen en muziek luisteren. Behalve koffie zijn er ook bijzondere thee, wijn, bier en chocolade te proeven.

Kunst en bloesem!

Het stadje Buren in de Betuwe is het startpunt voor de mooiste bloesem- en boomgaardtochten. Er zijn wandel- en fietsroutes uitgezet en onderweg kun je fruit proeven en kopen. Ook leuk: ga langs in de wijngaarden van Betuws Wijndomein. Een extra reden om die kant op te gaan is de jaarlijkse Internationale Kunstmarkt die op zondag 17 mei wordt gehouden in de tuinen van het Museum der Koninklijke Marechaussee (12.00 tot 17.00 uur). Kijk voor het downloaden van routes op de website burenstad. Onderweg een leuk slaapadres nodig? Reserveer boerderijlodge Huisje Weltevree van Pension de Appelgaard in Culemborg.

  • Lekker binnen blijven

2x Lekker lezen

- Het liefdeslied van Queenie van Rachel Joyce

Na de ultieme feelgood roman De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry verscheen vorige maand van dezelfde schrijfster Het liefdeslied van Queenie. Fans zaten er al op te wachten. Want alhoewel de schrijfster benadrukt dat het boek op zichzelf staat, voelt het toch een beetje als een deel twee. Lezen we in het eerste boek vooral Fry’s verhaal, in dit boek blikt Queenie vanaf haar sterfbed in een hospice terug op haar leven in een lange liefdesbrief aan Fry. Het boek is voor € 19,90 hier te koop.

- De levenden herstellen van Maylis de Kerangal

Op een koude winterochtend aan de Normandische kust crashen drie jonge surfers met hun bestelbusje op een betonnen mast. De negentienjarige Simon Limbres wordt in comateuze toestand naar de reanimatieafdeling van het ziekenhuis vervoerd, waar de dienstdoende arts de hersendood constateert. De getraumatiseerde ouders geven toestemming voor orgaandonatie. De roman volgt het hart van Simon tot het moment, exact vierentwintig uur later, waarop het wordt geïmplanteerd in de borstkas van de zieke Claire Méjan, literair vertaalster in Parijs en moeder van drie zoons. Het boek is voor € 18,90 hier te koop.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden