Regen Beeld Getty Images
RegenBeeld Getty Images

Jakkes

Opgepast: vanmiddag en vanavond zware windstoten en veel regen

Het is een grijze, regenachtige zondag. Helaas zien we zulke dagen wel vaker de laatste tijd, maar vandaag komt er nog een extra waarschuwing bij op: afgezien van het noordoosten geldt vanmiddag in het hele land code geel voor zware windstoten.

Mirna WiggersGetty Images

Storm Corrie is nog geen week geleden voorbij geraasd of de volgende dag vol zware windstoten heeft zijn intrede gedaan. Al de hele dag regent het in vrijwel heel het land van tijd tot tijd en rukt de wind hard op. Daar is nu door het KNMI code geel voor afgegeven voor alle provincies behalve Groningen, Drenthe en Overijssel.

Windstoten

In de westelijke kustprovincies komen zware windstoten voor tot ca. 80 km/uur, aan het begin van de middag aan de zuidwestkust mogelijk tot ca. 90 km/uur, zo meldt Weeronline op hun site. Later vanmiddag komen vooral in het zuiden zware windstoten voor tot ongeveer 90 km/uur.

Vanavond

Als de avond valt draait de wind en komen er in de westelijke en zuidelijke helft van het land veel buien voor met opnieuw zware windstoten met een snelheid van ongeveer 80 km/uur en in de kustgebieden zelfs 90 tot 100 km/uur.

De dagen daarna

Morgenochtend lijkt het wat op te klaren en wisselen bevolking en zon elkaar af. Vooral in het noorden en noordoosten is er nog kans op een bui, maar ook daar is het in de middag overwegend zonnig. De dagen daarna zullen vooral erg grijs zijn met af en toe een bui. Richting het weekend wordt het steeds helderder en komt de zon vaker tevoorschijn! Omdat het helder wordt, is er ook kans op nachtvorst in het weekend.

Na het weekend

Maar voordat je je schaatsen uit de kast trekt: begin volgende week neemt de wisselvalligheid weer toe en verdwijnt de vrieskou.

Bron: Weeronline.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden