null Beeld

Oplettende kijker ziet nog stééds altijd deze persoon in publiek ‘De slimste mens’

Al tijdens het vorige seizoen van De slimste mens schreven we over hoe een oplettende kijker een steeds terugkerend persoon in het publiek zag zitten. Woensdagavond tijdens De slimste mens bleek dat nog niet veranderd te zijn.

'Is meer mensen opgevallen dat deze gast al enkele seizoenen lang vrijwel elke aflevering tussen het publiek zit?', twitterde een zekere Arrie Morren eerder al. 'Zijn daar abonnementen voor?'.

En alwéér

Dat er abonnementen zijn, zou je inderdaad bijna gaan denken. Woensdagavond tijdens de meest recente aflevering van De slimste mens zat die ene persoon er weer. 'Valt het jullie op dat er al vanaf de eerste aflevering achter Philip dezelfde gast zit?', schreef iemand. 'Dat is Ramon Wiendels', wordt er geantwoord, 'en die is denk ik nu bekender voor de trouwe kijkers van De slimste mens dan de kandidaten.'

Persoon in kwestie

Na een beetje research door Omroep Gelderland blijkt het dat het om de 35-jarige Ramon Wiendels uit Doetinchem gaat. Hij kreeg al in 2009 een mail van de Vara met de vraag of hij een keer een opname wilde bijwonen. "Dat triggerde iets in mij en sindsdien ga ik geregeld naar de opnames van tv-programma’s", aldus Wiendels.

Een hele lijst

Uit zijn Twitter-bio blijkt dat hij al maar liefst 8 jaar in de studio bij De slimste mens zit en in totaal meer dan 650 tv-opnames heeft bijgewoond. Zo was hij ook te zien in het publiek van Jinek, De wereld draait door, Miljoenenjacht, Kassa, Ik hou van Holland, Met het mes op tafel, 1 tegen 100 en ga zo maar door.

Adrenaline

Hij werkt als administratief medewerker en spendeert zijn vrije tijd gráág in de studio's van Hilversum mediapark of in Amsterdam. "Het is puur hobbymatig, ik krijg er niet voor betaald. Het gaat mij om de beleving en de adrenaline. De een gaat op zijn vrije dag naar een attractiepark, de ander sleutelt aan auto's en ik ga naar een televisieprogramma. Wel altijd alleen, want er is niemand van mijn vrienden die mee wil."

Om je een idee te geven, een handjevol keren dat hij gespot werd in De slimste mens:

7 augustus

Gisteravond zagen maar liefst 1,4 miljoen mensen niet alleen de beste heer wederom op televisie verschijnen, ook zagen we hoe kandidaten Laura van der Haar, Kasper van der Laan en nieuwe uitdager Hannah van Binsbergen het tegen elkaar opnamen. Laura werd bekroond tot slimste van de dag terwijl Hannah tijdens het spannende finalespel een plekje in de volgende ronde bemachtigde. Morgen is er een nieuwe ronde en dus ook een nieuwe kans, waarbij we hoogstwaarschijnlijk Ramon weer in het publiek zullen zien zitten. Hij is immers al deel uit van het studio-meubilair.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter, Omroep Gelderland. Beeld: kro-ncrv

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden