null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Opmerkelijk: ‘Tarzan’ ontdekt het moderne leven na 40 jaar jungle

Het lijkt het script van de klassieke Disneyfilm, maar dat is het niet: 3 jaar geleden ontdekten de Vietnamese autoriteiten diep in de jungle een echte 'Tarzan'. Ho Van Lang (44) woonde ruim 40 jaar in de wildernis. Waarom? Zijn vader ervan overtuigd dat de Vietnamoorlog nog steeds gaande was.

Anni KarvonenGetty Images/iStockphoto

In een documentaire vertelt Ho Van Lang over zijn opmerkelijke levensverhaal.

Wennen

Na hun 'ontdekking' werden vader en zoon overgeplaatst naar een klein dorpje om rustig aan de moderne beschaving te wennen. In november 2015 besloot documentairemaker Cerezo om Ho Van Lang 5 dagen te volgen in de jungle.

Lianen

Hoewel Ho zich niet al slingerend van liaan naar liaan door de jungle begaf, beheerst hij wel alle benodigde overlevingstechnieken. Met zijn vader woonde hij in houten huisjes, gebruikten ze water uit de rivier en haalden ze levensmiddelen uit de jungle. Waarom ze nooit eerder werden opgemerkt, vraag je je af? "Ze renden altijd weg als ze van een afstandje mensen zagen", aldus Cerezo. In de documentaire is te zien hoe Ho zijn technieken als jager en verzamelaar laat zien aan de documentairemaker. Hij vangt en eet ratten en vleermuizen, precies zoals hij dat jarenlang deed in de jungle in het Tay Tra-district in de provincie Quang Ngai.

Seksueel verlangen

In de documentaire wordt Ho geïnterviewd over zijn nieuwe leven in de bewoonde wereld. Het is duidelijk dat hij moeite heeft de dingen die voor ons zo vanzelfsprekend zijn. Zo begrijpt hij elektriciteit niet en kent hij zelfs het vrouwelijke geslacht niet. Volgens Cerezo heeft Ho 'niet het kleinste beetje seksueel verlangen'. De verloren Tarzan vindt de moderne wereld 'lawaaierig' en 'licht', maar hij vond de autorit uit de jungle toch mooi. Op de vraag wat de maan is, antwoordt hij: "Een door de mens opgehangen lichtbol. Met een groot stuk touw."

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden