null Beeld

Opmerkelijk: vader schrijft boek met moordenaar dochter

De vader van de vermoorde Renske Hekman uit Baflo schrijft samen met de moordenaar van zijn dochter, Alasam S., een boek. Beide kanten van de zaak worden hiermee belicht.

A.V.

De samenwerking is opmerkelijk, maar volgens de ouders van Renske is ook Alasam S. slachtoffer. Ze hebben altijd goed contact met hem gehad en bezoeken hem regelmatig in de gevangenis.

Op 13 april 2011 sloeg de uitgeprocedeerde asielzoeker Alasam S. zijn vriendin Renske Hekman dood met een brandblusser. Daarna schoot hij motoragent Dick Haveman (48) dood met diens eigen wapen. Alasam werd dit jaar veroordeeld tot zes jaar cel en tbs met dwangverpleging nadat duidelijk werd dat hij tijdens de moorden aan een psychose leed. Hij werd aanvankelijk tot 28 jaar cel veroordeeld.

Eddy Hekman (61) wil met het boek aandacht vragen voor de gevaarlijke werking van het antidepressivum Paroxetine. Alasam zou onder invloed hiervan agressief zijn geworden. Ook de gevolgen van het veel te rigide asielzoekersbeleid zullen worden belicht. Alasam kreeg vlak voor de moorden te horen dat hij het land moest verlaten.

Het bijzondere boek moet in 2015 uitkomen.

Bron: AD

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden