null Beeld

Opmerkelijke vriendschap tussen olifant en hond

VrouwOnline.nl

Een olifant die bevriend is met een hond. Ja, het bestaat. Tarra uit de olifantenopvang in Hohenwald, Tennessee kon het jaren heel goed vinden met zwerfhond Bella.

In 2009 kwam de zwerfhond een kijkje nemen op het terrein van de olifantenopvang. In plaats van de 'indringer' af te schrikken, verwelkomde Tarra de hond. Al snel waren de twee onafscheidelijk. De olifant bracht zelfs meer tijd met haar door dan met haar soortgenoten.

Dwarslaesie

Spelen, eten, drinken en slapen, alles deden de twee samen. Hun band werd versterkt toen Bella een dwarslaesie opliep en niet meer kon lopen. De olifantenopvang schakelde medische hulp in en de hond moest drie weken rust houden en werd verzorgd in een gebouw op het terrein van de opvang. Tarra verloor haar maatje niet uit het oog en hield al die tijd een wake net buiten het gebouw. Gelukkig knapte de hond weer op.


Overlijden

Spijtig genoeg kwam er alsnog een einde aan de vriendschap, want in het najaar van 2011 werd Bella gebeten door coyotes en kwam te overlijden. Tarra werd hierna gesteund door de andere olifanten. Bekijk hieronder het filmpje van de twee.

Bron: Mother Nature Network

Eerder verschenen op VrouwOnline

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden