null Beeld

Opmerking van Geoffrey in ‘Down the road’ zorgt voor hilariteit onder kijkers

In het Vlaamse programma Down the Road maken 6 jongeren met het syndroom van Down een roadtrip door Zuid-Afrika. De groep mag van begeleiders Dieter en Saar proeven van het zelfstandige leven door helemaal alleen in een huis te verblijven, wat voor heel wat emoties zorgt. 

Daphne Dorgelo

Het feit dat Maud (22), Julie (25), Charlotte (21), Yens (20), Geoffrey (20) en Maarten (29) even helemaal alleen mochten wonen, was genoeg reden voor hen om een feestje te bouwen. Gelukkig waren begeleiders Dieter en Saar uitgenodigd.

Koken en fuiven

Maar eerst ontstonden er nog heel wat lastige liefdesperikelen in het huis. Zo belandde Charlotte bij Yens in bed en gaf ze hem een kusje, en dát terwijl ze allebei een relatie thuis hebben. Dieter vond het tijd voor een gesprek en dat zorgde ervoor dat de boel uitgepraat werd. Het was immers tijd voor het reisgezelschap om het diner voor de avond voor te bereiden.

Dieter en Saar waren aangenaam verrast en kregen zelfs bloemen en wijn van de groep. Daarna ging het feest los: er werd gedanst, gelachen en gezongen. Ook kreeg Geoffrey na Yens de kans om aandacht van Charlotte te krijgen, en danste hij met haar: "Ik kreeg vlinders in mijn buik en begon te blozen", geeft hij toe. Toch mocht het niet baten en wees Charlotte hem af.

Tot overmaat van ramp had hij ook nog eens angst voor inbrekers en durfde hij niet alleen te slapen in het hotel waar ze de volgende dag arriveerden. Begeleider Dieter zou Dieter niet zijn, als hij niet bij hem in bed kroop om hem gerust te stellen. Geoffrey begint honderduit te vertellen over hoe graag hij had gehoopt om met een vriendinnetje terug naar huis te keren. Dieter vraagt hem welk compliment hij aan een dame zou geven, waarna Geoffrey antwoordt: "Je hebt een mooie snor."

'Echt, dit programma maakt mijn dag', wordt er op Twitter gereageerd.

Verliefd op Saar

Maar Geoffrey is niet de enige die tijdens de reis bezig is met de liefde. Wanneer Maarten en Yens op het terras voor hun hotelkamer ploften met een biertje, peilt Yens naar Maartens liefdesleven. "Ben jij verliefd op Saar?", vraagt hij. Yens hoeft niet lang na te denken en bevestigt de aanname. "Maar je weet toch dat ze een vriend heeft?", vraagt Yens. "Dat weet ik. Ik val altijd op de verkeerde vrouwen", reageert Maarten. "Ik val altijd op juffen, begeleiders en vrijwilligers."

Aflevering nog niet gezien? Je kunt het online terugkijken.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: BNNVARA

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden