null Beeld

Oppas (32) breekt ledematen van tweeling

Een Amerikaanse oppas heeft in juni 2011 de polsen van een pasgeboren tweeling in het Vlaamse Knokke gebroken. Ze vluchtte naar haar thuisland en dacht haar straf te kunnen ontlopen, totdat ze dit jaar in Amerika weer een tweeling toetakelde. De rechtbank in Brugge vraagt nu om de uitlevering van de Amerikaanse.

VrouwOnline.nl

De 32-jarige Aubrey Alta Anderson uit Utah moest maandag voor de Amerikaanse rechtbank verschijnen en werd veroordeeld tot vijf jaar cel, hetzij voorwaardelijk. De moeder van de tweeling is ervan overtuigd dat Anderson niet per ongeluk de kinderen pijn deed. "Haar acties waren meer dan een ongeval, meer dan een gebrek aan impulscontrole, meer dan woede. Ik geloof dat ze anderen weer pijn zal doen", vertelt Sarah Tuefing aan The Salt Lake Tribune.

Röntgenfoto's

Tuefing ging afgelopen februari met haar tweeling naar het kinderziekenhuis, nadat een andere oppas zwellingen had geconstateerd. De baby's waren toen een maand oud. Artsen stelden vast dat beide enkels van één van de baby's gebroken waren. Röntgenfoto's toonden ook aan dat de ribben gebroken waren. Op het gezicht en de armen van de andere baby waren ook ongebruikelijke verwondingen aangetroffen.

Brugse gerechtshof

Het Brugse gerechtshof wil nu dat Aubrey Alta Anderson ook in België achter de tralies verdwijnt. "Iemand die al dan niet bewust de ledematen van een pasgeboren tweeling breekt, zoiets blijft je bij", zegt de Brugse procureur Jean-Marie Berkvens. In België riskeert de vrouw vier jaar cel. "We willen haar uitlevering, liefst zo snel mogelijk. Al wordt dat verre van evident", aldus Berkvens.

Anderson bood zichzelf aan in advertenties op internet. Ze was naar eigen zeggen gespecialiseerd in kinderopvang en wilde overal ter wereld werken.

Bron: Het Laatste Nieuws, Nieuwsblad.be, Daily Mail en The Salt Lake Tribune

Eerder verschenen op VrouwOnline

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden