Oppassen geblazen: donderdag extra veel flitsers op de weg Beeld Getty Images/iStockphoto
Oppassen geblazen: donderdag extra veel flitsers op de wegBeeld Getty Images/iStockphoto

Oppassen geblazen: donderdag extra veel flitsers op de weg

Ga je donderdag 24 maart de weg op? Let dan extra goed op je snelheid, want er worden die dag extra snelheidscontroles gehouden.

Chanan FoppenGetty Images/iStockphoto

Deze week worden in het kader van de Europese Week van de Snelheid op verschillende plekken extra snelheidscontroles worden gehouden. Donderdag (van 00.00 tot 24.00) nemen zestien Europese landen, waaronder Nederland, deel aan de zogeheten ‘speedmarathon’. Wat betekent dat er 24 uur lang extra snelheidscontroles worden gehouden.

Extra flitsers

De politie Limburg legt op Facebook uit wat ze weggebruikers duidelijk willen maken met deze extra flitsacties: “Het is de bedoeling dat door deze acties de verkeersveiligheid wordt vergroot. Bij één op de drie dodelijke verkeersongelukken speelt een te hoge snelheid een doorslaggevende rol. Een aanrijding met 30 km per uur met een voetganger is vergelijkbaar met een val van de eerste verdieping en kost één op de tien voetgangers het leven. Bij 50 km per uur komt de klap overeen met een val van de derde verdieping en overlijdt de helft. Bij 80 km per uur overlijdt zelfs 90%.” De locaties worden volgens de politie-eenheid bijvoorbeeld gekozen op basis van het ongevalrisico op die plek.

Ook het Team Verkeer Politie Midden-Nederland laat via social media weten deel te nemen aan deze actie.

Bron: Politie Eenheid Limburg

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden