null Beeld

Opvallend: dit beroep is onverwachts een stuk populairder geworden

Een flinke stijging in een onverwachts beroep: er is sinds het coronavirus veel meer animo voor Boa-opleidingen, de opleiding tot buitengewoon opsporingsambtenaar. Dit blijkt uit de gegevens van meerdere opleidingsinstituten, meldt Nu.nl donderdagochtend.

Online redactie Libelle

Uit dezelfde gegevens blijkt ook dat men positiever naar het werk van handhavers kijkt.

Populair beroep

De stijging in interesse voor het beroep is niet mis. Want Opleidingsinstituut NHA toont aan dat er maar liefst 45 procent meer aanmeldingen voor de opleiding zijn binnengekomen ten opzichte van 2019. Deze stijging vond plaats in de afgelopen 3 maanden, zo ongeveer gelijk met de start van de coronamaatregelen.

Meer in beeld

De reden? Buitengewone opsporingsambtenaren zijn wegens het coronavirus ineens veel meer in beeld dan voorheen. Toch wordt er ook juist meer geweld tégen de handhavers gezien, aangezien zij zich momenteel bezighouden met bijvoorbeeld het uitschrijven van boetes wanneer men zich niet aan de coronamaatregelen houdt.

Corona-effect

De cijfers liegen er niet om, meldt Jan Jelle Bouma van opleidingscentrum LOI aan Nu.nl. "In april was een vrij opmerkelijke piek zichtbaar, die 2 keer zo groot was als dezelfde maand vorig jaar. Ten opzichte van de maand maart gaat het zelfs om bijna een verdrievoudiging", aldus Bouma. Hij noemt deze stijging dan ook een "corona-effect".

In onderstaande video zie je welke maatregelen je nu nog steeds kunt nemen om besmetting met het coronavirus te voorkomen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NU. Beeld: Brunopress

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden