Ze heet eigenlijk Joke Meijer (71), maar staat inmiddels bekend als Orgel Joke. Onder deze artiestennaam verblijdt de vrouw duizenden volgers met haar orgelmuziek. Ze behaalde er zoveel faam mee dat ze zelfs kort te zien was tijdens het eerste deel van het Eurovisie Songfestival. Beeld BrunoPress
Ze heet eigenlijk Joke Meijer (71), maar staat inmiddels bekend als Orgel Joke. Onder deze artiestennaam verblijdt de vrouw duizenden volgers met haar orgelmuziek. Ze behaalde er zoveel faam mee dat ze zelfs kort te zien was tijdens het eerste deel van het Eurovisie Songfestival.Beeld BrunoPress

Orgel Joke verrast kijkers tijdens Eurovisie Songfestival

Ze heet eigenlijk Joke Meijer (71), maar staat inmiddels bekend als Orgel Joke. Onder deze artiestennaam verblijdt de vrouw duizenden volgers met haar orgelmuziek. Ze behaalde er zoveel faam mee dat ze zelfs kort te zien was tijdens het eerste deel van het Eurovisie Songfestival.

RedactieBrunoPress

En dat ontging de oplettende kijker niet, blijkt op Twitter.

Orgel Joke

Orgel Joke startte dit project als spontaan idee, om zichzelf en anderen wat blijdschap te brengen toen de pandemie net begon. Haar covers van de meest bekende nummers werden zeer goed ontvangen. Ze heeft inmiddels meer dan 39.000 (!) volgers, en verzorgde zelfs de muziek tijdens Ik hou van Holland.

Festivalnummer

Op Instagram liet de bekende orgelist eerder al weten dat ze zich al helemaal in festivalsferen waande. “Ik kijk uit naar de shows van het songfestival! Om alvast in de stemming te komen speel ik dit liedje, het themalied van het songfestival”, aldus Joke.

En dat leverde haar nóg meer faam op, want er werd een kort fragment van haar uitvoering geshowd tijdens het Eurovisie Songfestival.

Reacties

Ook al was Orgel Joke maar een paar seconden te zien, haar muzikale kunsten ontgingen de oplettende kijker niet. Dat blijkt uit een stortvloed aan lovende berichten.

Bron: Lindanieuws. Beeld: BrunoPress.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden