null Beeld

‘Ouderbijdrage voor psychiatrische hulp van kind te hoog’

Dat stellen oppositiepartijen D66 en de ChristenUnie. Zij willen dat ouders voorlopig geen geld hoeven te betalen voor de psychiatrische hulp voor hun kind.

A.V.

Zolang het onderzoek loopt, mag de overheid geen eigen bijdrage vragen aan ouders voor de jeugd-ggz, vinden ze. Sinds begin dit jaar moeten ouders een maandelijks bedrag betalen voor de jeugd-ggz. D66-Kamerlid Berndsen vindt de ouderbijdragen echt te veel: "Die ouderbijdragen lopen op tot wel 1500 euro per jaar". De ChristenUnie vreest dat vooral kwetsbare gezinnen het slachtoffer worden.

Onderzoek

De PvdA-fractie in de Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Van Rijn een onderzoek doet naar de gevolgen van de maatregel. D66 en de ChristenUnie vinden dat het kabinet pas een eigen bijdrage mag heffen als de uitkomsten van dat onderzoek klaar zijn. "Zolang er een onderzoek loopt, is het onverantwoord om de nieuwe ouderbijdrage al in 2015 in te laten gaan," zegt Kamerlid Voordewind.

Bron: NOS. Fotografie: ANP Archief

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden