null Beeld

Ouders doodziek jongetje waarschuwen andere ouders

Zelfs als je je keukenkastjes hebt afgesloten, de hoeken van de tafels hebt beschermd en de stopcontacten hebt aangepast, zit het gevaar in een klein hoekje. En dat hoekje kan verstrekkende gevolgen hebben...

MH

Daar kunnen de ouders van Emmett over meepraten. Dit jochie werd vlak na zijn eerste verjaardag ineens heel erg ziek. Hij was lusteloos, at niets meer en na een paar dagen begon hij zelfs bloed op te hoesten. Op dat moment wisten zijn ouders dat er meer aan de hand was dan zomaar een griepje of tandjes die doorkomen, en ze haastten zich naar het ziekenhuis.

null Beeld

null Beeld

Batterij

Daar zagen de artsen iets ronds op de röntgenfoto die ze maakten staan. Het bleek een batterij die het kleine ventje uit de afstandsbediening van de tv had weten te friemelen. De batterij werd meteen weggehaald. Maar het drama was toen nog niet voorbij...

null Beeld

Moeite met ademen

De lithium batterij was gaan lekken en had een gaatje in Emmetts luchtpijp gebrand waardoor hij niet meer kon ademen. Er volgde een andere, ingrijpende operatie waarbij zijn slokdarm werd omgeleid naar de zijkant van zijn nek en het andere uiteinde werd verbonden aan zijn maag.

null Beeld

65 ingrepen

Inmiddels – na nog 65 (!) ingrepen om complicaties te voorkomen en wekelijkse fysieke- en spraaktherapieën – kan de kleine Emmett weer zelf ademen. Maar zijn stembanden zal hij nooit meer gebruiken.

null Beeld

Doodziek

Nu delen zijn ouders – die worden verteerd door schuldgevoel en spijt – hun verhaal met de media omdat ze andere ouders en oppassers willen waarschuwen. Ook als je overal aan hebt gedacht, kunnen er nog kleine, gevaarlijke voorwerpen in het lichaam van je (klein)kind terechtkomen. Dus wees op je hoede. Zorg dat het klepje van de afstandsbediening goed vastzit en hou 'm buiten handbereik van kleine kinderen. Zo voorkom je dat jij straks ook een doodziek jongetje (of meisje) in huis hebt.

Bron: TrendNieuws. Beeld: YouTube, TrendNieuws

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden