null Beeld

Ouders na zelfmoord dochter Laura (12): ‘Stop pesten!’

Ze stond positief in het leven, maar toch stapte Laura (12) vorige week uit het leven. Uit haar afscheidsbrief bleek dat ze werd gepest door iemand via Facebook. Haar ouders doen nu een oproep, in de hoop dat anderen zulk verdriet bespaard blijft.

Vera Klandermans

Ze was een positief meisje, "alleen heel erg gevoelig", vertellen de ouders van de overleden Laura aan VTM Nieuws. Alles leek normaal toen ze terugkwam van school. Ze at wat fruit met haar moeder Eva Van Varenbergh en vertrok naar haar kamer. Een uur later vond haar zus haar dood in haar slaapkamer. Het meisje liet een afscheidsbrief na waarin ze zegt dat ze door één persoon werd lastiggevallen op Facebook. Het meisje liet haar Facebook-gegevens achter voor haar ouders, zodat die konden nagaan wat er precies gebeurd was.

Hoewel Facebook voor veel mensen een plezierig medium is, is het voor anderen een ware hel. Soms door een valse opmerking te plaatsen onder een bericht, maar vaak ook door pesten, dat hele nare en verdrietige gevolgen kan hebben voor iemand.

Lees ook: Moeten pesters worden vervolgd na zelfmoord van hun slachtoffer?

'Ouders moeten het niet wegwimpelen'

Moeder Eva kan het niet verdragen dat kinderen worden gepest via Facebook, zonder dat iemand het doorheeft. Ze raadt andere ouders dan ook met klem aan om met kinderen in gesprek te gaan. “Kinderen alsjeblieft, bespreek het met je ouders. Ouders moeten het niet wegwimpelen. Praat erover. Laat blijken dat je het belangrijk vindt om te weten wat ze doen en waar ze zijn, zonder ze voortdurend te controleren." Eva heeft eerder dit jaar een aantal adviezen gegeven over hoe je herkent dat je kind wordt gepest. Die zijn hier te lezen.

De moeder van Laura schrijft dat het ‘moeilijke dagen zijn’, maar dat de dood van Laura haar de kracht geeft om de strijd aan te gaan tegen pesten. Het meisje is afgelopen weekend begraven. Er loopt een onderzoek naar degene die haar pestte op Facebook.

Bron: RTL Nieuws. Beeld: RTLnieuws

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden