null Beeld

Ouders publiceren afscheidsbrief zoon (11) om pestkoppen aan te pakken

De ouders van de 11-jarige Diégo Gonzalez willen een uitgebreid onderzoek naar de dood van hun zoon. Op 14 oktober 2015 sprong hij uit het raam en liet een hartverscheurende afscheidsbrief achter. 

Diégo werd zo gepest dat hij het leven niet meer zag zitten. Hij schreef aan zijn ouders een afscheidsbrief waarin hij vertelt dat hij het niet langer aankan. Zijn ouders hebben de brief laten publiceren door de Spaanse krant El Mundo. Ze eisen een uitgebreid onderzoek naar de dood van hun zoon.

'Ik kan er niet meer tegen'

Diégo schrijft onder meer: "Papa, mama… ik hoop dat jullie me op een dag iets minder zullen haten. Ik kan er niet meer tegen naar school te moeten en er is maar één manier om dat te voorkomen", schrijft het jochie. "Pap, jij leerde me een goed mens te zijn en me aan m'n beloftes te houden... Mam, jij hebt heel goed voor me gezorgd en me veel plekjes laten zien... Opa, jij was altijd heel gul en keek naar me om. Zus, je hebt veel met mij te stellen gehad."

LEES OOK: MOETEN PESTERS WORDEN VERVOLGD NA ZELFMOORD VAN HUN SLACHTOFFER?

Onderzoek

Ouders Manuel en Carmen zijn compleet uit het veld geslagen. Ze publiceren de brief in de hoop dat er meer onderzoek wordt gedaan naar de pestkoppen van hun zoon. Het pestgedrag dat leidde tot zijn wanhoopsdaad, werd niet tot in detail onderzocht. De ouders eisen dat er nu een volledig onderzoek komt op de school waar Diégo naartoe ging.

Bron: El Mundo/Metronieuws. Beeld: Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden