null Beeld

Ouders zieke Brent (8) doen bijzondere oproep voor zijn laatste verjaardag

De kans dat de doodzieke Brent Greven (8) uit het Gelderse Dieren nog beter wordt, is nihil. Zijn ouders verwachten dat vrijdag 28 juli 2017 zijn allerlaatste verjaardag zal worden.

Faye Heijnis

Om die dag onvergetelijk voor Brent te maken, vragen zijn vader en moeder heel Nederland om een speciaal cadeautje.

Neuroblastoom

De familie Greven kreeg deze week het hartverscheurende nieuws te horen dat Brent ongeneeslijk ziek is door een neuroblastoom. Dit is een agressieve vorm van kanker, die vooral voorkomt bij jonge kinderen.

Al op 4-jarige leeftijd onderging Brent hier behandelingen voor, zelfs in Amerika. Dit wierp zijn vruchten af: Brent werd schoon verklaard. Maar anderhalf jaar terug sloeg de neuroblastoom weer toe. En chemotherapie mocht dit keer niet baten. Op 5 juli dit jaar werd hij weer opgenomen in het ziekenhuis.

Hopen op een wonder

"Verslagen en verdrietig zijn we... En zo ontzettend stil", schrijven zijn ouders op Facebook. "Vandaag hebben we te horen gekregen dat het geen infectie is, maar de o zo gevreesde neuroblastoom. De neuroblastoom is explosief toegenomen. (...) Ergens hopen we op een wonder, maar de wereld ziet er steeds grauwer uit."

Verjaardagskaart

Wil jij Brent een geweldige laatste verjaardag bezorgen? Dat doe je volgens zijn ouders door een verjaardagskaart te sturen naar Fazantlaan 17, 6951 JJ Dieren. Hint voor de kaart: het ventje houdt van huskyhondjes en Pokémon. We wensen de familie Greven veel kracht toe in deze afschuwelijke tijd.

Bron: AD. Beeld: Facebook Stichting Brent

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden