null Beeld

Overlast door zwemmende ouderen die weigeren naar de ‘langzame baan’ te gaan

Zwemmen is een van de beste work-outs als je fit wil worden of blijven. Ook als je al wat ouder bent, is zwemmen een fijne sport, omdat je er niet snel blessures van krijgt. Maar niet iedereen is blij met die zwemmende ouderen.

In Waalwijk zijn er zelfs 4 oudere 'stoorzenders', die het voor andere mensen die baantjes trekken, verpesten. Speciaal voor deze mensen heeft het zwembad nu gedragsregels opgesteld.

Niet aan de kant gaan

Tja, ouderen zijn soms nogal gehecht aan 'hoe het altijd ging'. Zo willen de vier ouderen in Waalwijk andere zwemmers niet de ruimte geven omdat het 'hun bad' is en ze al jaren lang in die ene baan zwemmen. "Soms hinderen ze bewust andere zwemmers", zegt sportcoördinator Gerben van Dijk tegen Omroep Brabant.

Volgens Gerben is zwemmen de laatste tijd populairder geworden en is het daardoor drukker in het zwembad. Ook met mensen die zich voorbereiden op een triatlon en dus behoorlijk doorzwemmen. "Dat leidt regelmatig tot hoogoplopende conflicten met de desbetreffende oudjes, die vinden dat ze ook in de borstcrawlbaan mogen zwemmen omdat ze dit al jaren doen.”

Gedragsregels

Praten met de ouderen heeft niet geholpen, daarom hangen er nu overal A4'tjes bij het wedstrijdbad, waar gedragsregels op staan. De regels: afstand houden tot snellere zwemmers, inhalen mag, er wordt rechtsom gezwommen en je dient je ego thuis te laten. Gerben voegt toe: "Ga niet in de borstcrawlbaan wanneer je deze niet goed beheerst."

Of de regels al hun vruchten afwerpen en de waterratten inmiddels vrijuit kunnen bewegen tussen de ouderen, is nog niet duidelijk. Gerben is in ieder geval blij dat er nu wordt opgetreden tegen de fitte ouderen. “Het kan toch niet zo zijn dat de groei aan mensen die hier komen trainen, teniet wordt gedaan door ‘vier stoorzenders’ die zich niet aan de regels willen houden."

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Omroep Brabant. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden