null Beeld

Paardrijden met Douwe Bob!

11, 12 en 13 September is Festival De Opening in Emmen. Geniet 3 dagen lang van muziek, theater, foto en film, erfgoed en literatuur.

jolienvanhuizen

Een gratis festival die gelijk valt met het nieuwe culturele seizoen: Festival de Opening. Er zijn nu al 95 acts die verdeeld worden over drie plekken. Sommigen artiesten zijn landelijk bekend, anderen timmeren regionaal aan de weg of komen net kijken.

Mathilde Santing, Giphart & Chabot en meer

Even een greep uit de artiesten die op het festival zullen zijn: Mathilde Santing Trio, Trio Giphart & Chabot, Ronnie Flex, Jinky's Mikmak, De Kat, Gemeentedichters, Koperkwintet Noord Nederlands Orkest, Supermoon en anderen. Op de site staat alle informatie.

Crowdfunding

Festival De Opening is een crowdfundingscampagne begonnen. De basis staat al en het festival gaat door, maar met een extra bedrag kan het festival nog meer binnenhalen! Het binnen halen van nog meer is een waardevolle toevoeging op het bestaande programma.

Paardrijden met Douwe

Daarbij komt, dat als je geld doneert je er iets voor terugkrijgt. Zo kun je een uur lang paardrijden in het Noordbargerbos met zanger Douwe Bob. Er zijn 5 plaatsen beschikbaar (kosten: € 75,- p.p) Hou je niet van paardrijden? Dan kun je als VIP bij zijn optreden zijn, 9 oktober in Emmen. Zakelijk kun je ook doneren, om zo bijvoorbeeld met je bedrijfsnaam op de mainstage terecht te komen. Het is voor alle partijen dus een super manier om het Festival de Opening op de kaart te zetten.

Meer nieuws uit Emmen

Persoonlijk vind ik dat Emmen vaak in een slecht daglicht wordt gezet. Hopelijk brengt dit festival daar verandering in! Maar er is meer leuks aan de hand in Emmen. Zo wordt er op dit moment hard gewerkt aan de bouw van een nieuw dierentuin en een theater. Verder is er een prachtig plein ontworpen en gebouwd met de naam Raadhuisplein, waar jong en oud samen kunnen komen om te spelen in de speeltuin, skatebaan, waterfontijnen en ondiepe watertjes.

Ik vind dat dit festival een mooi culturele eyecatcher is voor de gemeente én veel te bieden heeft op het gebied van muziek, theater, foto en film, erfgoed en literatuur! Kom allemaal naar Festival De Opening en geniet 3 dagen lang van wat Emmen te bieden heeft.

Ook regioreporter worden voor Libelle? Meld je hier aan!

Beeld: Rossi&Blake

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden