null Beeld

Paasmenu: hoofdgerecht van lam en asperges

Laat het gourmetstel met Pasen maar in de kast staan; dit paasmenu met bruchette met zalm en een gepocheerd ei en een paastoetje van gevulde eitjes zal zeker in de smaak vallen. Beleef als hoofgerecht de smaak van de lente met lamsrack en aspergesalade.

AnneVervoort

Wat?

bosje munt

olijfolie

800 g lamsrack

versgemalen peper en zout

2 tenen knoflook

Aspergesalade

500 g groene asperges

150 g rucola

100 g doperwten

2 handen walnoten, gehakt

paar takjes munt

Dressing

50 ml olie

30 ml citroensap

flinke knijp honing

1 tl mosterd

zout en peper

Hoe?

Pers de knoflookteentjes en mix met flink wat olijfolie, peper, zout en gehakte muntbaadjes. Wrijf de lamsracks er goed mee in en laat het 2 uur in de koelkast marineren.

Verwarm de oven voor op 220 ˚C. Schraap de marinade van de lamsrack af en laat het op kamertemperatuur komen. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bruin de lam aan alle kanten. Leg het stuk vlees in een ovenschaal en giet de achtergebleven marinade eroverheen. Zet het een kwartier in de oven en laat het dan 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Zet een pannetje water op en kook de erwtjes vijf minuutjes. Laat ze afkoelen in koud water. Maak intussen de salade: was de asperges en snijd de harde stukken aan de onderkant eraf. Neem een dunschiller en maak hiermee lange linten van de asperges. Mix het vervolgens in een kom met de erwten, rucola, walnoten en muntblaadjes. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet het over de salade heen. Het hoofdgerecht voor jouw paasmenu is klaar.

Eet smakelijk!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden