null Beeld

Paasmenu: voorgerecht van bruchette met zalm

Een ei hoort erbij! Zeker bij dit paasmenu met als voorgerecht een bruchette met zalm en een gepocheerd ei!

AnneVervoort

Paasmenu: bruchette met zalm en een gepocheerd ei

4 eieren

4 plakken ciabatta

olijfolie

4 plakken gerookte zalm

handje verse dille

versgemalen peper en zout

Hoe?

Begin met het pocheren van het ei. Beng een wijde pan water met een royale scheut azijn tegen de kook aan, breek elk ei in een grote opscheplepel en laat het ei in het water glijden. Vouw het eiwit met 2 lepels om de dooier en pocheer de eieren circa 3 minuten tot het eiwit niet meer doorschijnend en de dooier nog zacht is. Het water moet daarbij tegen de kook aan blijven. Schep de eieren met een spatel uit het water en laat even uitlekken op een schone theedoek.

Ondertussen verwarm je een grillpan en bestrijk je de plakken knapperig brood met olijfolie. Grill de ciabatta tot er mooie strepen op staan en leg ze vast op een bord. Beleg met zalm en het gepocheerde ei. Maak af met een takje dille en breng op smaak met peper en zout.

Bekijk het volgende filmpje voor de beste tips en tricks:

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden