null Beeld

Pasgeboren baby is jongste orgaandonor ooit

"We zijn er trots op dat ze nog zo veel heeft kunnen betekenen in haar korte leven", zeiden de ouders van Hope.

Helene van Santen

De Britse baby Hope Lee had niet lang te leven, maar wist in de 74 minuten dat ze in leven was wél het leven van een ander te redden. Het maakt haar de jongste Britse orgaandonor ooit.

Tweeling

Al tijdens de zwangerschap wisten Emma Lee (32) en haar man Andrew (51) dat hun dochtertje niet lang zou leven. 2 maanden voordat baby Hope ter wereld zou komen, kwamen artsen erachter dat er iets mis was met haar hersenen en botweefsel. Haar tweelingbroer Josh bleek wel gezond te zijn.

LEES OOK: PASGEBOREN BABY GEVONDEN IN KERSTSTAL

Donatie

Afgelopen week werd de tweeling, zo'n 2 minuten na elkaar, geboren. Josh is - zoals verwacht - gezond, maar als snel werd duidelijk dat baby Hope het niet zou gaan redden. Haar ouders hadden voor de bevalling al besloten dat ze Hopes organen wilden afstaan voor donatie.

Verdrietig

En dat gebeurde inderdaad. Hopes nieren en een deel van haar lever konden worden afgestaan aan een donor. En daarmee heeft de kleine in haar korte leven het leven van iemand anders gered. Ouders Emma en Andrew zijn intens verdrietig om hun verlies, maar staan wel achter hun beslissing. "We zijn er trots op dat ze nog zo veel heeft kunnen betekenen in haar korte leven", zeiden ze in een interview met de Britse nieuwssite Cambridge News.

Bron: Metro. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden