Pasgeboren baby met navelstreng uit puin gehaald na aardbeving in Syrië

 Beeld ANP / AFP
Pasgeboren baby met navelstreng uit puin gehaald na aardbeving in SyriëBeeld ANP / AFP

Pasgeboren baby met navelstreng uit puin gehaald na aardbeving in Syrië

In het noorden van Syrië is een pasgeboren baby gered die bedolven lag onder brokstukken van een ingestort gebouw. Het meisje zat nog met de navelstreng vast aan haar moeder, die vreselijk genoeg tijdens de natuurramp overleed.

Ismay GijsenANP / AFP

De aardbevingen en naschokken in Syrië en Turkije hebben inmiddels ruim 6200 mensen het leven gekost.

Familie overleden

Onder het puin werden de lichamen van de vader, vier broers en zussen en een tante van de baby gevonden. Een familielid dat de aardbeving wel overleefde, vertelde aan persbureau AFP dat de zoekende familie geluid hoorde tijdens het graven en zo de baby vond. Familieleden sneden de navelstreng door en brachten het pasgeboren kind direct naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Gezondheid kind

Naar omstandigheden gaat het goed met de baby. Een kinderarts vertelde dat de baby onderkoeld door het koude weer in het ziekenhuis arriveerde, maar de toestand van het meisje inmiddels stabiel is. Wat een wonder!

Wil je helpen? De Samenwerkende Hulporganisaties hebben Giro555 geopend om de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije te helpen. Zij zorgen voor direct noodhulp, zoals medische zorg, dekens, voedsel en schoon drinkwater. Doneren kan hier. Lees hier nog meer opties om een steentje bij te dragen.

Bron: NOS, Telegraph

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden