NLD/Amsterdam/20190812 - Nederlandse premiere Once Upon A Time In... Hollywood, bij pathe Arena.

Op de foto: Ferri Somogyi en partner Noëlle Somogyi Beeld Brunopress
NLD/Amsterdam/20190812 - Nederlandse premiere Once Upon A Time In... Hollywood, bij pathe Arena.Op de foto: Ferri Somogyi en partner Noëlle SomogyiBeeld Brunopress

Pasgeboren tweeling Ferri Somogyi in ziekenhuis door RS-virus: “Het is echt overleven geweest”

Op 17 mei werden acteur Ferri Somogyi en zijn Noëlle trotse ouders van zoontjes Lux en Imre. De tweeling was amper anderhalve maand oud, toen ze begin juli het RS-virus opliepen. Allebei de knulletjes moesten in het ziekenhuis opgenomen worden. Vooral Imre - die bovenop het RS-virus ook het Rhinovirus te pakken kreeg - was erg ziek en belandde zelfs op de IC.

kleine vechters

Gelukkig gaat het met beide kleintjes inmiddels iets beter. Lux is alweer even thuis en Imre is van de Intensive Care af en ligt nu in een ziekenhuis iets dichter bij zijn ouders.

Stil op Instagram

Ferri’s vrouw Noëlle deelde zaterdag een uitgebreide update over haar jongens op Instagram. Ze kreeg de afgelopen dagen veel vragen waarom het zo stil was op haar account en verklaart waar dat door komt. “Op 6 juli zijn onze jongens opgenomen met het RS-virus. Ze zijn prematuur geboren en nog heel klein, waardoor ze meer risico hebben om in de problemen te komen”, begint ze haar verhaal.

Gelukkig mocht Lux dat weekend weer naar huis, maar helaas had Imre wat minder geluk. Hij kreeg bovenop het RS-virus ook nog eens het Rhinovirus te pakken. Met de ambulance is de kleine man even later overgebracht naar een ander ziekenhuis en werd hij beademd op de IC. Dat hakte er behoorlijk in, schrijft Noëlle. “Het is ontzettend verdrietig en stressvol om je kleine mannetje zo ziek te zien. Hij zag er niet uit als zichzelf doordat hij veel vocht vasthield. En ook de beademing, slangetjes en infuusjes zijn heftig om te zien”, gaat ze verder.

Overleven

Een paar dagen lag de tweeling in verschillende ziekenhuizen. En de jongens hebben ook nog een zus, Véda (2), die thuis zat. “Het is echt overleven geweest door de spanning en vermoeidheid”, schrijft Noëlle over die periode.

Zaterdag mocht Noëlle 30 kaarsjes uitblazen, en mocht Imre gelukkig van de IC af. “Mijn mooiste cadeau”, noemt ze dat nieuws. “Ik ben zo trots op onze kleine vechters. En we zijn onwijs dankbaar voor het snelle handelen en de superzorg in beide ziekenhuizen. Zonder hen zou het niet zo verlopen zijn”, sluit ze haar bericht af. We duimen met het gezinnetje mee dat ze snel weer helemaal compleet zijn.

Bron: Instagram Noëlle Somogyi

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden