null Beeld

Pasta met roerbakgroenten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Libelle Admin

350 g (volkoren)tagliatelle

zout, peper

2-3 el olijfolie

1 winterwortel, in reepjes

2 pastinaken, in reepjes

200 g bloemkoolroosjes

200 g broccoliroosjes

1 dl groentebouillon

1 el dunne reepjes limoenschil

1-2 el plakjes zwarte olijven

1-2 el kleine kappertjes

2-3 el fijngesneden (blad)peterselie

2-3 lente-uitjes, in ringen

60 g geraspte oude boerenkaas

Bereidingswijze: Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin wortel en pastinaak 2 min. Voeg bloemkool en broccoli toe en roerbak nog 2 min. Schenk de bouillon erbij en verwarm alles 2-4 min. tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met limoenschil, olijven, kappertjes, zout, peper, peterselie en lente-ui. Meng de groenten met de uitgelekte pasta en bestrooi met kaas.

Bereidingstijd: circa 20 min. Circa 500 kcal p.p.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie Peter Kooijman

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden