Pastagratin met rookworst en kappertjes
Hoofdgerecht voor 4-6 personen
• 250-300 g penne
• zout, peper
• 1 rookworst, in reepjes
• 1 el olijfolie
• 200 g kleine doperwtjes (diepvries)
• 1½ dl slagroom
• 100 g geraspte Parmezaanse kaas
• 1 tl mosterd
• 2 el kleine kappertjes, uitgelekt
• 3 el fijngesneden bladpeterselie
Bereidingswijze:
- Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar.
- Laat goed uitlekken.
- Bak de reepjes rookworst 2-3 min. in de hete olie.
- Voeg de doperwtjes toe en verwarm ze even.
- Schep het rookworstmengsel door de pasta en schep dit in een ovenschaal.
- Verwarm de slagroom op zacht vuur en smelt er 60 g Parmezaanse kaas in.
- Breng op smaak met mosterd, kappertjes, peterselie en zout en peper.
- Schenk het roommengsel over het pastamengsel in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Gratineer het gerecht 15-20 min. in een voorverwarmde oven op 210°C.
Bereidingstijd: circa 15 min. Oventijd: 15-20 min.
Circa 620 kcal p.p.
PRODUCTIE & RECEPTUUR: Marlies Batelaan. FOTOGRAFIE: Peter Kooijman.