null Beeld

Pastagratin met rookworst en kappertjes

Hoofdgerecht voor 4-6 personen

Libelle Admin

• 250-300 g penne

• zout, peper

• 1 rookworst, in reepjes

• 1 el olijfolie

• 200 g kleine doperwtjes (diepvries)

• 1½ dl slagroom

• 100 g geraspte Parmezaanse kaas

• 1 tl mosterd

• 2 el kleine kappertjes, uitgelekt

• 3 el fijngesneden bladpeterselie

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar.
  2. Laat goed uitlekken.
  3. Bak de reepjes rookworst 2-3 min. in de hete olie.
  4. Voeg de doperwtjes toe en verwarm ze even.
  5. Schep het rookworstmengsel door de pasta en schep dit in een ovenschaal.
  6. Verwarm de slagroom op zacht vuur en smelt er 60 g Parmezaanse kaas in.
  7. Breng op smaak met mosterd, kappertjes, peterselie en zout en peper.
  8. Schenk het roommengsel over het pastamengsel in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Gratineer het gerecht 15-20 min. in een voorverwarmde oven op 210°C.

Bereidingstijd: circa 15 min. Oventijd: 15-20 min.

Circa 620 kcal p.p.

PRODUCTIE & RECEPTUUR: Marlies Batelaan. FOTOGRAFIE: Peter Kooijman.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden