Pastasalade met geroosterde groenten
Maak wat vaker een verse maaltijd voor jezelf, en tover daarnaast in no-time een gezond, goedkoop en vers babyhapje tevoorschijn. Met dezelfde ingrediënten en in nog geen 5 minu
ten extra werk. Dat is het idee achter het Babycooking concept van Gees van Asperen. Wat dacht je van deze pastasalade met babyhapje van gepureerde geroosterde aubergine?
undefined
Kom snel meer te weten over zelf gezonde babyhapjes maken.
Wat?
1 dunne courgette, in plakken
1 aubergine, in plakken
100 ml olijfolie
3 tenen knoflook, gekneusd
10 g verse Italiaanse kruiden, naaldjes en blaadjes gerist en fijngehakt
200 g kerstomaatjes
150 g gedroogde pasta
1 zak rucola (75 g)
150 g mini-mozzarella, gehalveerd
50 g pijnboompitten
Hoe?
Verwarm de oven voor tot 200 ˚C. Vul een braadslee of ovenschaal met de courgette-, aubergineplakken en teentjes knoflook en besprenkel ze met de helft van de olie. Rooster ze circa 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Voeg de verse kruiden en tomaatjes toe en rooster ze nog eens 10 minuten. Vis de knoflooktenen eruit.
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en spoel hem af met koud water. Rooster de pijnboompitten.
Babyhapje
Voor je baby vanaf circa zes maanden
Geef je baby gepureerde plakjes geroosterde courgette, gepureerde plakjes geroosterde aubergine of in een latere fase een combinatie van de twee groentesoorten.
Fotografie: Marcel van Driel