null Beeld

Paula (44) deed het met de beste vriend van haar ex: “Ik wilde hem vergeten”

Die ene keer. Het mocht niet, het kon niet... maar het gebeurde toch. Paula vertelt over die keer met de beste vriend van haar ex.

Online redactie Libelle

“Ik was kapot van liefdesverdriet toen mijn vriend het uitmaakte. Van de ene op de andere dag had hij me verlaten voor een ander. Met een vriendin dook ik de kroeg in om mijn verdriet te verdrinken. Daar kwam ik Jochem tegen, een van de beste vrienden van Sander. Hij kwam meteen naar me toe om te zeggen dat hij het zo’n rotstreek van Sander vond, en dat hij gek was om mij te verlaten. Toen mijn vriendin naar huis ging, bleef ik samen met Jochem achter aan de bar.

Dronken van gin-tonic, verdriet en kussen

Ineens begon ik te huilen. Jochem veegde mijn tranen weg en begon me zacht te kussen. Op mijn wang, op mijn mond, in mijn nek. Ik voelde me dronken. Van de gin-tonic, van verdriet, van zijn kussen. ‘Kom, ik breng je naar bed’, zei hij. Weerstand bieden kon ik niet eens opbrengen. Hij bracht me naar mijn huis, legde me op bed, trok mijn schoenen uit en kwam lepeltje-lepeltje bij me liggen. ‘Raak me aan’, fluisterde ik. ‘Raak me alsjeblieft aan.’ Ik wilde alleen maar vergeten. Sander vergeten.

Om te vergeten

En Jochem zorgde daarvoor. We hadden lome, dronken, zachte sex, tot we halverwege tegen elkaar aan in slaap vielen. Toen ik de volgende ochtend wakker werd, met de vreselijkste kater ooit, was Jochem verdwenen. Er lag een briefje op het lege kussen naast me: ‘Nu niet meer verdrietig zijn’, stond erop. Het duurde nog lang voordat dat me lukte. Maar dat Jochem er was die avond, heeft toch een beetje geholpen.”

De beste artikelen iedere week in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op de leukste nieuwsbrief van Nederland!

Tekst: Krista Izelaar. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden