Penne met broccoli

redactie

Penne is een pastasoort, het ziet er uit als langwerpige buisjes en zijn eigenlijk altijd schuin afgesneden.

Hoofdgerecht voor 4 personen:

250 g penne (pasta)

30 g bloem

50 g geraspte 20+ kaas

40 g tortillachips

400 ml halfvolle melk

1 grote stronk broccoli, in roosjes

2 uitgelekte blikjes tonijn

2 geklopte eieren

olie

zout

peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de penne beetgaar zoals aangegeven op de verpakking. Kook de broccoli ca. 5 minuten in ruim kokend water met zout beetgaar. Verdeel de tonijn in kleine stukjes. Vet een ovenschaal licht in met een beetje olie. Giet de pasta af en meng met de broccoli en tonijn. Doe het mengsel in de ovenschaal. Doe de bloem in een pan en klop de melk erdoor tot er geen klontjes meer inzitten. Breng het geheel langzaam aan de kook, voeg de geklopte eieren toe, roer alles door en breng op smaak met zout, peper en kaas. Haal de pan van het vuur en roer tot de kaas is opgelost. Verkruimel de tortillachips niet al te fijn over de schotel en schenk daarna de saus erover. Zet de schaal in de oven tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.

Bereidingstijd: 15 min, Ca 387 Kcal p.st.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden