Penne met broccoli
Penne is een pastasoort, het ziet er uit als langwerpige buisjes en zijn eigenlijk altijd schuin afgesneden.
Hoofdgerecht voor 4 personen:
250 g penne (pasta)
30 g bloem
50 g geraspte 20+ kaas
40 g tortillachips
400 ml halfvolle melk
1 grote stronk broccoli, in roosjes
2 uitgelekte blikjes tonijn
2 geklopte eieren
olie
zout
peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de penne beetgaar zoals aangegeven op de verpakking. Kook de broccoli ca. 5 minuten in ruim kokend water met zout beetgaar. Verdeel de tonijn in kleine stukjes. Vet een ovenschaal licht in met een beetje olie. Giet de pasta af en meng met de broccoli en tonijn. Doe het mengsel in de ovenschaal. Doe de bloem in een pan en klop de melk erdoor tot er geen klontjes meer inzitten. Breng het geheel langzaam aan de kook, voeg de geklopte eieren toe, roer alles door en breng op smaak met zout, peper en kaas. Haal de pan van het vuur en roer tot de kaas is opgelost. Verkruimel de tortillachips niet al te fijn over de schotel en schenk daarna de saus erover. Zet de schaal in de oven tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Bereidingstijd: 15 min, Ca 387 Kcal p.st.