null Beeld

Penne met supersnelle tomaten-ricottasaus: een heerlijke pasta van Yvette van Boven

Zin in een lekkere pasta, maar heb je weinig tijd? Ga dan voor de supersnelle tomaten-ricottasaus pasta van Yvette van Boven. Dit recept is duizendmaal lekkerder dan iets uit een pakje en staat bijna net zo snel op tafel.

Voor 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 2 blikken (à 400 g) gepelde tomaten
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 teentje knoflook, uit de pers
  • klein handje verse basilicumblaadjes, gescheurd
  • 3 flinke el ricotta
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 3-4 el balsamicoazijn
  • 400 g penne of andere korte pasta

Zo bereid je het gerecht:

  1. Snijd de tomaten met de hulp van twee messen in een kom klein in hun eigen saus
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook 1 min. op zacht vuur
  3. Voeg de tomaten toe en laat alles 10 min. sudderen op matig-laag vuur
  4. Breng de saus op smaak met zout en peper en doe de basilicumblaadjes erbij
  5. Haal de saus van het vuur, roer de ricotta en de Parmezaanse kaas erdoor en breng extra op smaak met balsamico
  6. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
  7. Giet af, doe terug in de pan en schep de saus erdoor
  8. Serveer meteen met extra kaas om erboven te raspen.

Bereiden: 15 min. Kcal.: 600 p.p.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Receptuur: Yvette van Boven. Fotografie: Jan Luijk, Stan Koolen (ass.). Styling: Nanouk van Ramshorst. Bereiding: Hanneke Boers.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden