null Beeld

Per Seconde Wijzer-verliezer krijgt tóch nog 3800 euro na crowdfunding

De deelname van de Arnhemse Jeroen Meerwijk (28) aan de tv-quiz Per Seconde Wijzer heeft hem tóch nog wat geld opgeleverd. Jeroen liep vorige week maar liefst 7550 euro mis tijdens de finale van de quiz, maar krijgt nu dankzij crowdfunding alsnog de helft van het bedrag.

Erandi Godinez

Het programma 6 Inside, de initiatiefnemer van de actie, overhandigde hem vandaag een cheque van bijna 3800 euro.

Nieuwbouwhuis

Jeroen liet weten dat hij erg dankbaar is met het geld. “Ik wil graag nog een mooi reisje maken naar een mooi sportevenement. En ik heb een nieuwbouwhuis, maar ik heb nog niks aan de tuin gedaan. Dus ik denk dat ik het daar aan ga besteden.”

Muziekvraag

Jeroen kreeg vorige week in de finale van de tv-quiz in de categorie sport een vraag over artiesten die optraden in de finale van de Super Bowl. Hoewel hij naar eigen zeggen een fotografisch geheugen heeft als het gaat om sportfeitjes, weet hij maar weinig over muziek. Hij verloor de finale dan ook en liep 7550 euro mis.

Crowdfundingsactie

Op sociale media maakten veel kijkers zich boos over dit ‘bedrog’; zij vonden dat de vraag niet bij de sport-categorie hoort. Ook Jan Versteegh en Albert Verlinde, de presentatoren van 6 Inside, waren verbijsterd. Ze begonnen een crowdfundingsactie en zamelden binnen een week 3775 euro in. Meer dan 300 mensen hebben gedoneerd, onder wie Verlinde en Versteegh zelf. Het is niet duidelijk hoeveel zij geschonken hebben. Het hoogste gedoneerde bedrag is 100 euro.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: Per Seconde Wijzer

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden